29. prosince 2022 • 00:15

Zacha pálil za Boston proti "svým", Hronek pomohl k obratu z 0:4

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Pavel Zacha zpečetil v NHL po asistenci Davida Pastrňáka trefou do prázdné branky výhru hokejistů Bostonu 3:1 na ledě New Jersey. Gólman poražených Vítek Vaněček inkasoval dvakrát z 26 střel. Detroit otočil i s přispěním přihrávky Filipa Hronka v Pittsburghu z 0:4 a zvítězil 5:4 v prodloužení. Daniel Vladař zastavil 29 střel a dovedl Calgary k výhře 3:2 v Seattlu.



Vaněček pustil první gól utkání v 29. minutě, kdy jej překonal Trent Frederic střelou z mezikruží nad vyrážečku. Ve třetí třetině vyrovnal zblízka důrazný Nico Hischier, ale v čase 55:51 rozhodl tečí Patrice Bergeron. O chvíli dříve se Vaněček vytáhl a zneškodnil šanci Jakeu DeBruskovi, který zakončoval do odkryté branky.

Vítězství Bostonu pojistil Zacha , který převzal na útočné modré čáře puk, a přestože byl faulovaný a upadl, rychle vstal a trefil prázdnou branku. Český hráč, který v létě přišel do Bostonu po sedmi letech v New Jersey, se tak prosadil proti bývalému klubu a skóroval ve druhém utkání za sebou.

Pittsburgh vedl 4:0 už po první třetině. Dvakrát se prosadil Jason Zucker, po jedné brance přidali Drew O´Connor a Jeff Carter. Detroit poté odstartoval stíhající jízdu. Dylan Larkin využil přesilovou hru i díky Hronkově asistenci a ještě v druhé třetině snížil Joe Veleno. Stav 4:2 trval do 55. minuty, v závěru ale udeřili Jonatan Berggren s Davidem Perronem a v prodloužení završil obrat z rychlého protiútoku Jake Walman.

Detroit vyhrál na střely 46:31. „Nehráli jsme tak hrozně, abychom prohrávali po první třetině o čtyři branky. Na šance to bylo dokonce vyrovnané. Ve zbytku zápasu jsme už ale hráli excelentně,“ řekl trenér Detroitu Derek Lalonde. „Nekontrolovali jsme puk, nehráli jsme týmově. Zápas se stává mnohem složitějším, když není celá pětice kompaktní, a z nějakého důvodu se nám tohle poslední dobou stává často,“ zlobil se kouč Pittsburghu Mike Sullivan.

Calgary otevřelo skóre dorážkou Tylera Toffoliho, ale Seattle na přelomu první a druhé třetiny skóre otočil. Vladaře překonal z dorážky vlastní střely Ryan Donato a druhou branku přidal zblízka Jamie Oleksiak nad vyrážečku českého gólmana. V polovině utkání ale vyrovnal v přesilové hře tečí Nazem Kadri a v 52. minutě rozhodl před brankou nekrytý Jonathan Huberdeau.

„Je to ohromně důležitá výhra. Obzvlášť po tom průběhu, kdy se k nám v prvních dvou třetinách neodrážely puky,“ řekl Vladař, který za stavu 2:1 čelil dvěma únikům Brandona Taneva. Jeden zneškodnil, při druhém mu pomohla horní tyč. „Doufám, že nás výhra nastartuje a bude zlomová, protože si myslím, že jsme hráli úžasně,“ dodal.

Anaheim zdolal Vegas 3:2 po nájezdech a hlavním strůjcem úspěchu byl gólman John Gibson, který se vrátil po zranění. Brankářská jednička týmu se blýskla 49 zákroky a v rozstřelu neinkasovala. Roli náhradníka plnil Lukáš Dostál, který Gibsona během absence zdatně zastoupil - v každém ze šesti startů od úvodní minuty měl úspěšnost zásahů nad devadesát procent, v pěti případech dokonce nad 92.

Anaheim vedl už ve 13. minutě 2:0, oba góly vstřelil Adam Henrique. Za Vegas skórovali Mark Stone a Ben Hutton. Rozstřel rozhodl Trevor Zegras.

Góly

Domácí: 46:11. Hischier

Hosté: 28:57. Frederic, 55:51. Bergeron, 58:11. Zacha

Sestavy

Domácí: Vaněček (Blackwood) – Hamilton, Siegenthaler, Severson, Bahl, B. Smith, Ochoťuk – Zetterlund, Hischier (C), Tatar – Bratt, J. Hughes (A), Haula – Mercer, J. Boqvist, Šarangovič – Ty. Thompson, M. McLeod, Wood.

Hosté: Ullmark (Swayman) – McAvoy (A), Grzelcyk, Carlo, H. Lindholm, Clifton, Forbort – DeBrusk, Bergeron (C), Marchand (A) – Pastrňák, Krejčí, Zacha – Cr. Smith, Coyle, Hall – Greer, Frederic, N. Foligno.

Rozhodčí

Markovic, Luxmore – Murray, Cherrey

Stadion

Prudential Center, Newark

Návštěva

16 514 diváků

Góly

Domácí: 01:55. Killorn, 14:09. Point, 36:00. Point, 48:31. Hagel

Hosté: 57:21. Guhle

Sestavy

Domácí: Vasilevskij (Elliott) – Hedman (A), Bogosian, Sergačjov, Perbix, Cole, Černák – Hagel, Point, Kučerov (A) – Stamkos (C), Paul, Colton – Killorn, Cirelli, Maroon – Naměstnikov, Bellemare, Perry.

Hosté: Allen (Montembeault) – Edmundson (A), Guhle, Xhekaj, Kovacevic, Harris, Barron – Caufield, Suzuki (C), Armia – Drouin, Dach, Hoffman – Jos. Anderson (A), Dvorak, Slafkovský – Pezzetta, Evans, Richard.

Rozhodčí

Hanson, O´Donnell – Berg, Hughes

Stadion

Amalie Arena, Tampa

Návštěva

19 092 diváků

Góly

Domácí: 02:36. D. O'Connor, 10:15. Carter, 14:15. Zucker, 19:27. Zucker

Hosté: 27:17. Larkin, 34:32. Veleno, 55:00. Berggren, 56:52. Perron, 62:13. Walman

Sestavy

Domácí: DeSmith (Jarry) – M. Pettersson, Letang (A), Dumoulin, Rutta, P. Joseph, Friedman – Crosby (C), Rakell, Guentzel – Rust, Zucker, Malkin (A) – McGinn, Carter, Kapanen – Heinen, Blueger, D. O'Connor.

Hosté: Husso (20. Hellberg) – Seider, Chiarot (A), Hronek, Walman, Määttä, Oesterle – Perron, Larkin (C), Rasmussen – Copp (A), Raymond, Erne – Sundqvist, P. Suter, Kubalík – Berggren, Veleno, E. Söderblom.

Rozhodčí

Chmielewski, Charron – Mahon, Toomey

Stadion

PPG Paints Arena, Pittsburgh

Návštěva

18387 diváků

Góly

Domácí: 18:45. Donato, 21:14. Oleksiak

Hosté: 06:22. Toffoli, 29:39. Kadri, 52:00. Huberdeau

Sestavy

Domácí: Grubauer (Mar. Jones) – A. Larsson, Dunn, Oleksiak, Schultz, Soucy, Borgen – Schwartz, Wennberg, Burakovsky – McCann, Beniers, Eberle – Donato, Gourde, Bjorkstrand – B. Tanev, Geekie, Sprong.

Hosté: Vladař (Markström) – Hanifin, R. Andersson, Weegar, C. Tanev, Zadorov, Mi. Stone – Dubé, E. Lindholm, Toffoli – Lucic, Kadri, Huberdeau – Mangiapane, Backlund, Coleman – Lewis, Ružička, B. Ritchie.

Rozhodčí

Anderson, Skilliter – Gawryletz, Fournier

Stadion

Climate Pledge Arena, Seattle

Návštěva

17 151 diváků

Góly

Domácí: 03:27. Henrique, 12:26. Henrique, . Zegras

Hosté: 13:15. Ma. Stone, 33:32. Hutton

Sestavy

Domácí: Gibson (Dostál) – Fowler (A), Kulikov, Benoit, Klingberg, Vaakanainen, Shattenkirk – Henrique (A), Zegras, Terry – Comtois, R. Strome, Silfverberg (A) – Vatrano, McTavish, Leason – Kirkland, Carrick, Jays. Megna.

Hosté: Hill (13. L. Thompson) – Hague, Pietrangelo (A), McNabb, Miromanov, Hutton, Pachal – Amadio, Stephenson, Ma. Stone (C) – R. Smith (A), W. Karlsson, Kessel – Röndbjerg, Leschyshyn, Dorofejev – W. Carrier, N. Roy, Kolesar.

Rozhodčí

Lambert, Nicholson – Flemington, Gibbons

Stadion

Honda Center, Anaheim

Návštěva

15 156 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud