5. února 2023 • 06:35

Pastrňák střílel i v All-Star NHL: dva góly a triumf Atlantické divize

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Atlantické divize s Davidem Pastrňákem v sestavě poprvé zvítězili na Utkání hvězd NHL. Ve finále porazili i díky hattricku Dylana Larkina Centrální divizi 7:5. Nejužitečnějším hráčem turnaje se stal Matthew Tkachuk, který pomohl vítěznému týmu k triumfu sedmi body (4+3) ve dvou zápasech. Pastrňák, jediný český zástupce na exhibiční akci, si připsal dvě branky a přihrávku.



Atlantická divize vyřadila v semifinále obhájce loňského vítězství Metropolitní divizi 10:6, přestože ještě sedm minut před koncem prohrávala 4:6. Pastrňák připravil při obratu vítězný gól, když po jeho přihrávce zakončil do odkryté branky Nick Suzuki. Český útočník v závěrečných sekundách zpečetil výhru po individuální akci, při které obral v obranném pásmu o puk Alexandra Ovečkina a v úniku se prosadil kličkou mezi betony.

Hlavními strůjci postupu Atlantické divize ale byli sourozenci Tkachukovi. Matthew nasbíral pět bodů (3+2) a Brady čtyři (1+3). Poraženým nestačil hattrick, který dal Johnny Gaudreau.

Centrální divize prošla do finále přes Pacifickou divizi po výsledku 6:4. Postup režíroval čtyřmi body Vladimir Tarasenko (1+3). Po dvou gólech vítězů, kteří v utkání ani jednou neprohrávali, vstřelili Nathan MacKinnon a Clayton Keller.

Na druhé straně se dvakrát prosadil Elias Pettersson a ještě mu jeden gól sebral za stavu 1:1 kouč Peter DeBoer. Navzdory exhibici nedal soupeři nic zadarmo a vzal si trenérskou výzvu, která odhalila ofsajd a branka neplatila. Vtipný moment brali všichni s úsměvem. Pacifické divizi chyběl větší bodový příspěvek nejproduktivnější dvojice NHL. Connor McDavid a Leon Draisaitl si připsali dohromady dva body (1+1).

Utkání se hrála dvakrát deset minut se systémem tři na tři a Atlantická divize položila ve finále základ vítězství v úvodním poločase, který ovládla 3:0. Gólman Linus Ullmark neinkasoval ze šesti střel a Centrální divize skórovala poprvé až v 15. minutě za stavu 4:0. Další drama nepřipustil Pastrňák, který se opět prosadil v úniku střelou mezi betony a zvýšil na 5:1. S góly se roztrhl pytel až v závěrečných 73 sekundách, ve kterých padlo zbývajících šest branek.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud