Zdeněk Janda
Premium
14. dubna 2023 • 14:20

Vokoun o Pastovi a proč je nečitelný: Umí ránu schovat, má ruce blízko sebe

Autor: Zdeněk Janda, inf
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jediný gól mu scházel k tomu, aby dorovnal historické maximum Jaromíra Jágra. Ale i tak David Pastrňák završil základní část velkolepě. Proti Montrealu přidal další dva body (1+1), jeho vizitka je omračující: 82 zápasů, 113 bodů (61+52). „Fantastický hráč,“ říká někdejší brankář Tomáš Vokoun, dvojnásobný mistr světa, který pro iSport.cz hodnotí právě um kanonýra Bruins. V čem je pro brankáře tak nebezpečný?



Nebýt Connora McDavida, jenž hraje hokej ještě z jiné planety, český bombarďák ve službách Bostonu by byl jednoznačným králem NHL. „Ale tak to prostě je. Když hrával Džegr , taky musel soupeřit s Gretzkým nebo Lemieuxem ,“ tvrdí Vokoun , jenž v NHL odchytal 700 zápasů.

V čem je z pohledu brankáře Pastrňák nejvíc nebezpečný?
„To, že vstřelil 61 gólů, určitě není náhoda. Zaslouží si to. Je to fantastický hráč. Navíc dokáže hrát s klidem, věří si. Dovolí si toho strašně moc. Dělá neskutečné věci, v jeho případě to vypadá, že si hru umí zpomalit… A to, co ostatní nestíhají v té plné rychlosti, on dovede. Pro soupeře je navíc těžké si ho hlídat, protože Bruins mají další super hráče.“

Navíc oni hrají týmově, nestaví to celé až tolik kolem českého kanonýra.
„To je další věc. Na Pastovi je vidět, jak moc mu záleží na mužstvu. Góly jsou krásné, ale z něj cítit, že myslí na mužstvo. Pochopitelně je klíčové, že hraje přesilovky, bez nich by se k tolika gólům nedostal. Ale tím vůbec nesnižuju jeho kvality. Hráč jeho kalibru by góly dával i v mnohem slabším týmu.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud