21. dubna 2023 • 06:55

SESTŘIHY: Rangers odskakují Devils, Chytil 0+1. Toronto vrátilo úder

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po úvodním výplachu se mocně vrátili do hry. Hokejisté Toronta rozstříleli v druhém utkání 1. kola play off NHL Tampu Bay 7:2 a srovnali stav série na 1:1. Asistenci si při nápravě debaklu 3:7 z první bitvy připsal český útočník David Kämpf. Stejně bodoval také Filip Chytil v dresu New York Rangers, kteří porazili New Jersey 5:1 a v boji o postup vedou 2:0 na zápasy. Úřadující šampion z Colorada srovnal duel proti Seattlu výhrou 3:2. Do série se rovněž vrátilo Las Vegas po vítězství 5:2 nad Winnipegem.



New Jersey vytvořilo v základní části klubový rekord v počtu výher (52) i bodů (112). V obou domácích zápasech play off ale prohrálo shodně 1:5, ještě se v sérii neprosadilo při hře pět na pět. „Mají velmi nebezpečnou přesilovou hru. To je největší rozdíl,“ řekl trenér Lindy Ruff. „Mají zkušené hráče, který si už prošli mnoha bitvami. Ale naši kluci mají srdce, touhu. Nevzdáváme se, budeme bojovat až do konce. Je to výzva,“ doplnil.

Rangers využili čtyři z deseti početních výhod, všechny góly dal Kreider a pokaždé tečí. „Máme na tohle spoustu cvičení a on je schopný vložit hokejku do všech střel. Je velmi těžké ho pokrýt,“ vyzdvihl svého spoluhráče Kane, který nasbíral v utkání tři body a stal první hvězdou zápasu. Americký útočník si při své gólové akci vychutnal Vaněčka bekhendovou kličkou.

Toronto se oklepalo z úvodní prohry 3:7 a taktéž nadělilo soupeři sedmičku. Kanadský klub vedl po úvodní třetině 3:0 a po čtyřiceti minutách 6:1. Kämpf si připsal asistenci u páté branky, když jeho střelu doklepl Zach Aston-Reese. Hlavní postavou zápasu byl ale John Tavares, který nasázel hattrick. Na čtyři góly Maple Leafs přihrál obránce Morgan Rielly.

„Jako kapitán jsem se snažil nastavit laťku a pozvednout tým,“ poznamenal Tavares, který vstřelil hattrick v play off poprvé. „Chtěli jsme odčinit minulý zápas, na který jsme nebyli hrdí. Soustředili jsme se na to, abychom dobře začali, a povedlo se,“ uvedl Rielly.

Tampa Bay postrádala svého elitního obránce Victora Hedmana, který nedohrál minulý zápas. „Výsledek nemá nic společného s tím, že chyběl. Už jsme vyhráli i bez něj. Otázkou spíše je, zda jsme ze sebe vydali maximum, abychom zvítězili. Myslím si, že ne. Vymlouvat se, že nám scházel jeden hráč, by bylo ubohé,“ uvedl kouč Jon Cooper.

Colorado prohrávalo už ve 14. minutě 0:2 brankami Justina Schultze a Brandona Taneva, který se prosadil v oslabení. Obhájce Stanleyova poháru ale ve druhé třetině vyrovnal slepenými brankami Artturiho Lehkonena a Valerije Ničuškina. Obrat dokonal v 53. minutě obránce Devon Toews. Naděje Seattlu na druhou výhru dlouho držel brankář Philipp Grubauer, který zneškodnil 38 střel.

„Byli jsme trochu pod tlakem, ale jakmile jsme dali první gól, rozjeli jsme se. Začali jsme hrát i jednodušeji, což bylo také důležité,“ vysvětlil obrat útočník Colorada Evan Rodrigues. Trenér obhájců Stanleyova poháru Jared Bednar kritizoval tým za první třetinu, která byla podle něj nejslabší v sérii. Mužstvu vytkl, že hrálo opatrně a nikdo nechtěl puk. Vyzdvihl ale výkon gólmana Alexandara Georgijeva, jemuž kryl záda Pavel Francouz.

Hráči Vegas rozhodli v závěrečné třetině, ve které zlomili třemi góly nerozhodný stav 2:2. U všech tří branek figuroval Mark Stone, který nejdříve asistoval u vítězné trefy Chandlera Stephensona a v závěru dvěma góly zvýraznil výhru.

Vegas, vítězové Západní konference, prohráli úvodní zápas 1:5 a vyslali jen 17 střeleckých pokusů. Winnipeg dominoval i v úvodní třetině druhého duelu. Do kabin šel za stavu 1:0 a soupeře přestřílel 17:8. Poté se ale role obrátily.

„První třetina nebyla vůbec dobrá. Zkušení hráči si po ní vzali slovo, vyříkali jsme si to,“ konstatoval trenér Vegas Bruce Cassidy. Jeho svěřenci přidali na aktivitě, soupeře ve zbytku zápasu přestříleli 31:16 a skóre otočili. Příkladem šel právě kapitán týmu Stone. Na straně poražených plnil roli náhradního brankáře David Rittich.

Toronto - Tampa Bay 7:2

Góly

Domácí: 00:47. Marner, 13:00. Tavares, 15:08. Nylander, 33:24. Tavares, 36:52. Aston-Reese, 38:02. Marner, 55:06. Tavares

Hosté: 28:58. Cole, 52:39. Perry

Sestavy

Domácí: Samsonov (Woll) – McCabe, Brodie, Giordano, Holl, Rielly, Schenn – Järnkrok, Matthews, Marner – Kerfoot, Tavares, Nylander – Knies, O'Reilly, Acciari – Aston-Reese, Kämpf, Lafferty.

Hosté: Vasilevskij (Elliott) – Perbix, Hedman (A), Raddysh, Sergačjov, Bogosian, Cole – Kučerov (A), Point, Stamkos (C) – Killorn, Cirelli, Hagel – Jeannot, Paul, Colton – Perry, Bellemare, Maroon.

Rozhodčí

Furlatt, Hanson

Stadion

Scotiabank Arena, Toronto

New Jersey - NY Rangers 1:5

Góly

Domácí: 11:44. Haula

Hosté: 25:43. Tarasenko, 29:57. Kreider, 35:59. Kreider, 46:34. P. Kane, 53:05. Kakko

Sestavy

Domácí: Vaněček (Schmid) – B. Smith, Hamilton, Graves, Marino, Bahl, Severson – Meier, Hischier (C), Mercer – Palát (A), J. Hughes (A), Bratt – Wood, Haula, Tatar – Šarangovič, M. McLeod, Bastian.

Hosté: Šesťorkin (Halák) – Lindgren, K. Miller, Fox, Trouba (C), Mikkola, B. Schneider – Kreider, Zibanejad (A), P. Kane – Panarin, Trocheck, Tarasenko – Lafreniere, Chytil, Kakko – Vesey, Goodrow (A), Motte.

Rozhodčí

McCauley, L’Ecuyer; Brisebois, Gibbons

Stadion

Prudential Center, Newark

Colorado - Seattle 3:2

Góly

Domácí: 26:42. Lehkonen, 27:30. Ničuškin, 52:59. Toews

Hosté: 02:40. Schultz, 13:27. Tanev

Sestavy

Domácí: Georgijev (Francouz) – Makar (A), Byram, Toews, Girard, Manson, E. Johnson – Rodrigues, MacKinnon (A), Lehkonen – Rantanen (A), Compher, Ničuškin – Malgin, Eller, Newhook – O'Connor, Helm, Nieto.

Hosté: Grubauer (M. Jones) – Larsson, Dunn, Borgen, Oleksiak, Schultz, Soucy – Eberle, Beniers, McCann – Geekie, Wennberg, Schwartz (A) – Bjorkstrand, Gourde (A), Tolvanen – Sprong, Donato, Tanev.

Rozhodčí

Nicholson, Sutherland – Tobias, Barton

Stadion

Ball Arena, Denver

Návštěva

18 141 diváků

Las Vegas - Winnipeg 5:2

Góly

Domácí: 25:54. Karlsson, 30:25. Eichel, 45:37. Stephenson, 53:01. Stone, 57:30. Stone

Hosté: 09:18. Lowry, 36:01. Stenlund

Sestavy

Domácí: Brossoit (Quick) – Martinez, Pietrangelo (A), McNabb, Theodore, Hague, Whitecloud – Barbašev, Eichel, Marchessault – R. Smith (A), Karlsson, Kessel – Amadio, Stephenson, Stone (C) – Howden, N. Roy, Kolesar.

Hosté: Hellebuyck (Rittich) – Morrissey (A), DeMelo, Dillon, Pionk, Samberg, Schmidt – Connor, Dubois, Scheifele (A) – Niederreiter, Naměstnikov, Wheeler – Barron, Lowry (A), Appleton – D. Gustafsson, Stenlund, Mäenalanen.

Rozhodčí

Kozari, Lee – Cormier, Berg

Stadion

T-Mobile Arena, Las Vegas

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud