Slavomír Lener
Premium
5. srpna 2023 • 17:25

NHL tlačí na všeobecnou kondici talentů. Bedard těžil z příkladu rodiny

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stále víc se pozornost NHL zaměřuje na fyzickou připravenost největších nadějí. NHL Scouting Combine se vyvinula v obrovskou show, která je zároveň šancí propagovat budoucí hvězdy, kluby a celou soutěž. Kluby mají šanci s vyhlíženým hráčem do detailu promluvit a ujistit se, že co viděli několik posledních sezon, sedí. Fyzické testy celou mozaiku dokreslí. Autorem textu je bývalý trenér Slavomír Lener.



Současní hráči jsou nejen silnější a rychlejší na ledě, ale i bystřejší a chytřejší mimo něj. Dokážou bez problémů dát rozhovory do médií, jsou sebevědomí, vědí, co je čeká. Je to dobré PR pro ně i pro jejich budoucí kluby.

Letošní poučení

Dva dny bylo testováno vybraných 106 hráčů. Connor Bedard, jednička draftu pro své vynikající schopnosti a dovednosti na ledě, vzal testy velmi zodpovědně. I když exceloval jen v některých disciplínách, třeba udělal špičkových 14 shybů, umístil se v Top 25 v dalších pěti testech. Anaerobická kondice – index únavy (9. místo), funkční pohyb - screening -15 (11.), procento tuku 7,82 % (13.), stisk levé ruky - grip (14.), bench press (23.). To svědčí o jeho komplexnosti. Oddanost tréninku a přísná dieta pravděpodobně hrály roli v jeho úspěchu v combine testování.

Celkově vzato, výkon Bedarda na draftu NHL byl působivý.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud