24. listopadu 2023 • 13:25

Kdo bude nejlepším hráčem NHL? Atak Pastrňáka, hlásí se beci. Pozor na Fina

Autor: Adam Papoušek
Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Peleton NHL sotva vystartoval, přesto se již od něj odpojují první uprchlíci v závodě o Hart Trophy. Nejcennější individuální trofej hokejového světa hledá dalšího majitele. Connor McDavid z Edmontonu nečekaně klopýtá, šance se mu vzdalují. A ostatní dravci krvežíznivě slintají. Český bombardér ve službách Bostonu David Pastrňák si na renomované ocenění jistě dělá zálusk. Co další? Dozvíte se na následujících řádcích. 

  • David Pastrňák (Boston)

    Nad Bruins se vznášely před sezonou otazníky, odešli první dva centři. Zatím to ale Boston nedává na sobě znát. Především díky skvělým brankářům a Davidu Pastrňákovi, který zapsal už 29 bodů v 18 duelech. Při hře v plném počtu hráčů byl na ledě u 14 vstřelených a 8 inkasovaných branek.

  • Quinn Hughes (Vancouver)

    Lídr produktivity. První obránce, který dosáhl v sezoně na 30 bodů dříve než kdokoliv jiný – od Bobbyho Orra v ročníku 1974/75. Po 20 zápasech má 31 bodů. Už přes 35 minut odehrál v ofenzivní zóně s pukem na své hokejce. V tom nemá konkurenci, je to dominantní hráč.

    Filip Hronek (vlevo) slaví gól spoluhráče Quinna Hughese, který dominuje Filip Hronek (vlevo) slaví gól spoluhráče Quinna Hughese, který dominujeFoto Reuters

  • Cale Makar (Colorado)

    Kanadský obránce opět potvrzuje kvality, v 18 zápasech posbíral 29 bodů. V poměru očekávaných gólů při hře 5 proti 5 s ním Avalanche vykazují hodnotu 57,9 %. Co se týče reálných gólů? Dvacet vstřelených a 12 inkasovaných. Nemluvě o přínosu Makara na přesilovce. Generační talent.

    Cale Makar je jedním z aspirantů na Hart Trophy Cale Makar je jedním z aspirantů na Hart TrophyFoto Profimedia

  • Nikita Kučerov (Tampa Bay)

    Lightning se predikoval špatný start do sezony, i kvůli absenci brankáře Andreje Vasiljevského. Kučerov se rozhodl vše vzít do svých rukou a táhne Tampu do dalšího play off. Nasbíral už 29 bodů v 19 zápasech. Nikdo jiný v lize nepřihrál svým spoluhráčům na více střel ze slotu než on.

    Nikita Kučerov se raduje z gólu, jednoho z mnoha v probíhající sezoně Nikita Kučerov se raduje z gólu, jednoho z mnoha v probíhající sezoněFoto Reuters

  • Aleksander Barkov (Florida)

    Finský útočník zažívá vynikající vstup do sezony. Je silný na obou stranách kluziště, a kdyby se dnes udělovala trofej pro nejlépe bránícího hráče, vyhrál by ji. Nasbíral 17 bodů v 16 zápasech. A když byl na ledě při hře v plném počtu hráčů, Florida vstřelila už 16 gólů a inkasovala pouze tři.

    Alexander Barkov patří k užšímu balíku favoritů na Hart Trophy, byť je pořád zbytečně podceňovaný Alexander Barkov patří k užšímu balíku favoritů na Hart Trophy, byť je pořád zbytečně podceňovanýFoto Profimedia.cz

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud