8. července 2008 • 09:09

Recchi bude hrát za Tampu Bay

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

40letý útočník Mark Recchi bude v hokejové kariéře pokračovat v Tampě Bay a představí se tak českým divákům v Praze proti New Yorku Rangers.



Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu podepsal s týmem Lightning pro svou jubilejní dvacátou sezonu v soutěži roční smlouvu, díky níž si může s bonusy vydělat 1,5 milionu dolarů.

Recchi rozdělil svou minulou sezonu mezi Atlantu a Pittsburgh, kde v roce 1988 zahájil svou úspěšnou kariéru. Rodák z Kamloops má ve sbírce Stanley Cup právě z Pittsburgu z roku 1991, o patnáct let se ze zisku necennější týmové trofeje radoval v dresu Caroliny.

Během devatenácti sezon v NHL se Recchi k Penguins vrátil ještě dvakrát, hrál také za Philadelphii, Montreal, Carolinu a Atlantu. V základní části nastoupil k 1410 zápasům, v nichž nasbíral 1381 bodů (522+859), což ho řadí na 21. místo historické tabulky produktivity.

Po odchodu jeho bývalého spoluhráče z Pittsburghu Jaromíra Jágra do Omsku bude Recchi v příští sezoně minimálně druhým nejproduktivnějším aktivním hráčem historie v soutěži - vedoucí muž pořadí Joe Sakic ještě stále smlouvu na příští ročník nemá.

Recchi je dalším z řady útočníků, které v přestupním období Tampa Bay po nepovedeném ročníku získala. Floridský klub už posílili Češi Radim Vrbata, Václav Prospal, bitkař David Kočí i Recchiho někdejší kolegové z Penguins Ryan Malone, Adam Hall a Gary Roberts.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud