22. srpna 2008 • 15:43

Prospal už se těší na začátek v Evropě

Autor: ctk
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádostem o vstupenky na vystoupení Tampy Bay v Evropě čelí útočník Václav Prospal.



Nejproduktivnější český hokejista uplynulého ročníku NHL se po krátkém působení v Philadelphii vrátil do týmu Lightning a otevře spolu se svými spoluhráči nadcházející sezonu 4. a 5. října v Praze proti New Yorku Rangers.

Doufá, že předvedou obnovenou spolupráci v elitním útoku s Vincentem Lecavalierem a Martinem St. Louisem.

"Je moc pěkný, že můžu být součást toho, že se NHL bude rozehrávat v Evropě a ještě navíc v Praze. Jako Čech budu mít šanci nastoupit tady za klub NHL," těší se Prospal na první představení prestižní zámořské soutěže v tuzemsku.

"Teď se mě ale spíš spousta lidí ptá na lístky. Je to tím, že je to událost a vstupenky už žádný nejsou. Teď si budu dávat dohromady, kolika lidem je budu shánět."

Tampa se představí předtím v přípravě i 28. září v Berlíně proti Eisbären a o dva dny později v Bratislavě proti Slovanu. O zápasu na Slovensku se Prospal dozvěděl až v minulých dnech.

"Dvakrát šťastnej nejsem, protože je to další cestování. Věděli jsme, že jsou tři zápasy na Floridě, než odletíme, pak zápas v Berlíně, teď se vyrojil zápas v Bratislavě. Ale budiž, bude to skvělý pro Slováky," doplnil. Zatím nezná úplně přesný program po příletu klubu do Evropy.

"Mám ale dojem, že přiletíme 26. září a z Prahy budeme vyrážet na ty zápasy."

S Tampou uzavřel v létě jako volný hráč čtyřletou smlouvu celkově na 14 milionů dolarů a vrátil se tak vlastně domů. Na Floridě mají s rodinou dům a po odchodu do Filadelfie těžce nesl odloučení od manželky Moniky, syna Václava a dcery Veroniky.

"Jsem moc rád, že se mi podařilo uzavřít tam smlouvu zpátky. Líbí se nám tam po rodinné stránce a zatím to tam vycházelo i hokejově. Uvidíme, jak to půjde dál. Bude důležitý, abychom měli dobrý start do sezony," navázal třiatřicetiletý dvojnásobný mistr světa.

Tampě Bay se sezona nevydařila, ale klub změnil majitele a v létě posiloval. Vedle Prospala přišli i Radim Vrbata, Ryan Malone, Jussi Jokinen, zkušený Gary Roberts nebo do obrany místo Dana Boylea Matthew Carle, v brance bude Olaf Kölzig.

"Máme hodně ofenzivně laděný mančaft a jsem zvědavej, jak budeme hrát. Přišel nový vlastník, vyměnilo se vedení, jsou tam noví trenéři, takže pro fanoušky je to takový impulz, že šli na volný trh a dokázali nějaké hráče přivést," podotkl Prospal.

Doufá, že opět vytvoří údernou formaci s Lecavalierem a St. Louisem, která byla jedním z mála světlých okamžiků nejhoršího klubu uplynulé sezony NHL.

"Jsou to dva z nejlepších hráčů NHL. Jeden (Lecavalier) před dvěma lety nejlepší střelec NHL, druhý (St. Louis) před stávkou nejužitečnější hráč. Já jsem měl možnost s nimi hrát a doufám, že ji dostanu. Výborně se nám dařilo a co je ještě lepší, že jsme si sedli povahově," vrátil se k produktivnímu období sezony.

Na potvrzení výborných vztahů vylíčil příhodu s nedávným shledáním se St. Louisem na golfu po návratu na Floridu.

"Potkali jsme se Martym, tak jsem mu podával ruku, a on říkal: 'Ne, ne.' A objali jsme se, a přitom jsme se nikdy neobjímali."

Navíc českého útočníka potěšily zprávy, že spoluhráčům po odchodu do Filadelfie chyběl.

"Žena, která zůstala v Tampě, mi to četla. Já jsem to cítil taky tak. I když jsem byl někde jinde, pořád mě to táhlo zpátky. Hrál jsem v jedné z nejlepších lajn NHL, šlo nám to moc dobře a všichni tři jsme byli spokojení," vzpomínal s nadšením na dění před trejdem, který zrovna neuvítal.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud