28. května 2009 • 13:26

Plány Montrealu? Kovaljov ano, Koivu ne

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení Montrealu podle informací deníku Sovětskij Sport nabídlo novou roční smlouvu svému útočníkovi Alexeji Kovaljovovi. Šestatřicetiletý ruský forvard by měl pobírat plat v rozmezí šest až 7,5 milionu dolarů. V plánech naopak nefiguruje Saku Koivu.



Kovaljov se tak může stát i novým kapitánem slavných Canadiens a nahradit tak dosavadního finského nositele "céčka".

Oba hráči se 1. července stanou nechráněnými volnými hráči. Kovaljov měl v uplynulé sezoně plat 4,5 milionu, Koivu ještě o 250 tisíc více. O novém kontraktu však chce údajně klub jednat pouze z Kovaljovem po jeho návratu z dovolené.

O necelé dva roky mladší Koivu byl přitom kapitánem týmu posledních devět sezon, což je druhé nejdelší období v bohaté historii Canadiens. O sezonu navíc má na kontě jen legendární Jean Beliveau.

Přestože rodák z Turku v NHL dosud za jiný klub nehrál a působí v Montrealu od sezony 1995/96, nyní se může vše změnit. "Pokud nepodepíšu do 1. července, nemyslím si, že se ještě do Montrealu vrátím," řekl nedávno Koivu.

"Zakončit kariéru v jednom týmu může úchvatné, ale je ještě brzy na to o tom mluvit, protože nevím, jaké záměry klub má. Potřebuji nějaký čas, abych si také sedl s rodinou a zvážil, co je pro nás nejlepší," dodal.

Podle ruského listu si chtějí Canadiens pojistit i služby ceněného obránce Mikea Komisarka, jež by měl v rámci víceleté smlouvy pobírat plat ve výši čtyř milionů dolarů za sezonu. Komisarek, který v tomto ročníku inkasoval 1,7 milionu, však požaduje ještě o dva miliony navíc.

Vedle zmíněné trojice získá začátkem července status nechráněného volného hráče i dalších sedm hráčů základního kádru Canadiens.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud