17. června 2010 • 12:36

Bertuzzi zůstává, Detroit získal i Filppulu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení hokejistů Detroitu se v zámořské NHL dohodlo na nové dvouleté smlouvě se zkušeným útočníkem Toddem Bertuzzim. Pětatřicetiletý forvard si v tomto období vydělá celkem 3,875 milionu dolarů.



Současně klub podepsal i roční kontrakt s finským útočníkem Ilarim Filppulou, jenž se v týmu Red Wings potká se svým mladším bratrem Valtterim.

Nové smlouvy se uzavíraly i na manažerských postech. O pět let prodloužili své kontrakty generální manažer Ken Holland i jeho asistent Jim Nill.

Dvojnásobný účastník utkání All Star Bertuzzi podepsal s Detroitem smlouvu před minulým ročníkem jako nechráněný volný hráč. V základní části odehrál všech 82 zápasů a připsal si 44 bodů za 18 branek a 26 asistencí.

Ve 12 duelech play off přidal 11 bodů díky dvěma přesným zásahům a devíti nahrávkám. V minulosti hrál také za New York Islanders, Vancouver, Floridu, Anaheim a Calgary.

"Hrát s takovými hokejisty, jako jsou Pavel Dacjuk a Henrik Zetterberg, bylo fantastické. Všude okolo tu jsou výborní hráči a mně se zároveň podařilo zapadnout do herního systému," řekl Bertuzzi deníku Detroit Free Press.

Finanční podmínky Filppulovy smlouvy nebyly zveřejněny. Osmadvacetiletý hokejista hájil v uplynulé sezoně barvy finského TPS Turku a v základní části byl jeho nejproduktivnějším hráčem, když si připsal v 58 zápasech díky 12 gólům a 37 přihrávkám celkem 49 bodů, nejvíce z týmu. V kanadském bodování celé soutěže skončil devátý.

Skvělými výkony v play off si pak Filppula zajistil cenu Jariho Kurriho pro nejužitečnějšího hráče vyřazovacích bojů. Dvěma trefami a 12 asistencemi v 15 utkáních přispěl k zisku mistrovského titulu, prvnímu pro slavný klub od sezony 2000/01.

Holland působí jako generální manažer Rudých křídel již od roku 1997. Od té doby vyhrál Detroit více zápasů v základní části (588) i v play off (99) než kterýkoli jiný tým v prestižní soutěži.

V každé sezoně za doby jeho působení se klub dostal do play off, třikrát dobyl Stanleyův pohár. Holland si navíc vychutnal jedno vítězství také jako asistent generálního manažera krátce před svým povýšením.

"Kenny a Jim (Nill) jsou již více než dekádu základními kameny našeho managementu a také úspěchů, kterých tato organizace dosáhla," ocenil vlastník klubu Mike Ilitch. "Stabilita klubu je klíčem k úspěchu pro každou organizaci a my jsme rádi, že právě oni povedou náš hokejový klub v dalších pěti letech," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud