23. listopadu 2015 • 12:48

Třikrát Zacha! Útočník vstřelil první hattrick, soupeř ho chtěl bít

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sobotní bitva Sarnie s Niagarou v kanadské juniorské OHL byla galapředstavením českého hokejisty Pavla Zachy. Nejen, že vstřelil hattrick, ale připsal si ještě dvě asistence a výrazně přispěl k výhře 6:2. Přitom soupeř se nadějného útočníka snažil rozhodit a vznikla tak dokonce hromadná rvačka.



Po zápase vypadal osmnáctiletý Zacha opravdu spokojeně. Hattrick? To se vždycky počítá. Bývalý útočník Liberce navíc přiznal, že je jeho úplně první. "Nikdy jsem v jednom zápase tři góly nevstřelil," těšilo ho. Branky navíc střílel stylově, jednu v přesilové hře, jednu v oslabení a jednu za stavu 5 na 5.

Jedním z prvních gratulantů údajně byl i hráčův otec, který synovy výkony sleduje z Česka. "Oni tam mají pět hodin ráno a on už mi přesto stihl pogratulovat," těšilo mladíka.

Zápas ale nebyl žádnou procházkou růžovým sadem. Sarnie hraje s týmem Niagara IceDogs pouze dvakrát do roka, týmy se přesto nemají moc v lásce. Hromadná mela, rvačky, tresty do konce zápasu - tak utkání vypadalo.

Když se do jedné ze strkanic zapojil i Zacha, okamžitě se dočkal zastání. Spoluhráč Noah Bushnell se za něj šel poprat. "Šli po Pavlovi, po našem nejlepším hráči, a to je prostě nepřijatelné," vysvětloval své jednání osmnáctiletý Bushnell, který se rukavice zahodit rozhodně nebojí.

Jeho výkon ocenil samozřejmě také Zacha. "Je skvělé mít v týmu takové hráče, opravdu si toho vážím," řekl pro The Observer.

Vstoupit do diskuse
0