7. dubna 2016 • 15:15

Zaplaťte výstroj i hnusné kuře! Klub šokoval hráče fakturami

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pamatujete na kauza Skalica? Slovenský hokejový klub se v únoru kvůli dluhům rozpadl, zkrachoval a musel se před koncem soutěže z nejvyšší ligy odhlásit. Hráči včetně několika českých borců si našli nové týmy a považovali anabázi za skončenou. Šeredně se spletli.



Celkové dluhy HK 36 byly v době krachu asi tři miliony eur. Skalica se v tabulce nacházela na předposledním místě, horší byla jen reprezentace do 20 let. Bývalé vedení se ale rozhodlo, že část financí vymámí z hráčů zpátky.

Všem členům kádru přišla o Velikonocích domů obálka s hodně nečekaným obsahem. Bývalý chlebodárce hráčům vyfakturoval dopravu na utkání, náklady za výstroj i stravování během domácích i venkovních zápasů. To vše navzdory faktu, že hokejisté řadu měsíců neviděli výplaty.

"Naprosto tomu nerozumím, kdybych tohle tušil, dopravuji se na zápasy vlakem, bylo by to levnější. A před zápasem bych na týmové hnusné připečené kuře, ze kterého mi bylo akorát zle, rozhodně taky nešel, vzal bych si raději něco z domova," rozohnil se pro web pluska.sk obránce Miroslav Ďurák.

34letého zadáka navztekala i položka za výstroj. "Nechápu, ani jsme ji neměli kde odevzdat," láteřil rodák z Michalovců, který v týmu skončil už v prosinci. "Vím, že pak kluci ještě dostali pokutu za to, že nejeli na zápas do Košic. Výjezd přitom zrušilo samo vedení klubu, protože nebyly peníze na autobus. Kdo chtěl mít v týmu lepší hokejku, musel si ji sám zaplatit, výplaty přitom nechodily od října" odkrývá zákulisí týmu, který v sezoně 2008/09 získal stříbrné medaile, Ďurák.

"A teď mi někdo bude posílat faktury? To je opravdu nesmysl, je to na hlavu postavené," zakončil bývalý svěřenec českého kouče Romana Šimíčka. Na soupisce z českých hráčů figurovali i brankář Michael Ďuriš, obránci Jindřich Barák, Jan Novák a Jan Polata a útočníci Pavel Brendl a Václav Rezek.

Faktury, které hokejistům dorazily do schránek o velikonočních svátcích, vyhotovila manželka prezidenta klubu Lýdia Chovancová. Splatnost? 4. května 2016.

"Samozřejmě nic platit nebudeme. Nikdo z vedení nám ale nezvedá telefony a na stadionu nejsou. Máme prý počkat na valné shromáždění klubu," řekl Ďurák. Se spoluhráči doufal v pomoc slovenského hokejového svazu, který ale žádné páky v rukou nemá.

"HK 36 Skalica už není účastníkem Tipsport ligy a spory se týkají smluv výlučně mezi klubem a hráči. Nemůžeme proto v kauze jakkoliv vystupovat v pozici soudce či rozhodčího," řekl pro pluska.sk šéf ligy Richard Lintner.

Vstoupit do diskuse
0