8. března 2019 • 20:14

Kubalík si podmanil Švýcarsko. Co NHL? Chicago větří souhru s Němcem

Autor: zuc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mezi střelci skončil na třetím místě, v počtu asistencí byl o příčku výš. Dominik Kubalík si však díky povedené sezoně v dresu Ambri vysloužil také dvě prvenství – stal se nejproduktivnějším hráčem základní části švýcarské ligy, včera byl navíc po hlasování trenérů a kapitánů dvanácti mužstev vyhlášen nejužitečnějším hráčem soutěže. Získal 18 z celkových 24 hlasů, vedle toho byl také zvolen nejlepším útočníkem a vybrán do All-Star týmu.



Český útočník je nejmladším vítězem trofeje udělované od roku 2003, v tomto ohledu překonal i brankáře Reta Berru, který cenu získal před sedmi lety za výkony v dresu Bielu jako pětadvacetiletý.

Individuální výkony podtrhují Kubalíkovu pohodu, kterou předváděl již v Plzni. Po anabázi v Ufě, která se jej po letní přípravě v roce 2017 zbavila pro nadbytek cizinců, podepsal v Ambri, které jej tehdy na úvod sezony poslalo na hostování do Plzně. V polovině listopadu však křídelní forvard defi nitivně zamířil pod Alpy.

Na začátku tohoto roku totiž v NHL získalo jeho hráčská práva Chicago, které na oplátku poslalo do Los Angeles výběr v pátém kole letošního draftu.

Nabídku z NHL dostal Kubalík již v říjnu 2017. „Mně volali z Los Angeles, mluvil jsem s asistentem generálního manažera. Je to příjemné, člověk se zase přiblíží ke splnění svého snu,“ uvedl tehdy v rozhovoru pro deník Sport.

Jednání nakonec neskončila dohodou, to by se teď mohlo změnit. Vzhledem k výměně za volbu v draftu se dá předpokládat, že Blackhawks budou vyvíjet tlak na to, aby šikovný střelec zamířil za oceán co nejdříve. V Chicagu by se navíc mohl potkat s německým útočníkem Dominikem Kahunem, který je rodákem ze západočeské obce Planá. Stříbrný medailista z olympijských her v Pchjongčchangu nastupoval s Kubalíkem již v letech 2012-14 v dresu Sudbury Wolves, kde hráli kanadskou juniorskou OHL.

Ještě předtím však čeká plzeňského rodáka závěr švýcarské mise. Již zítra startuje play off nejvyšší soutěže, kam Ambri postoupilo z pátého místa a ve čtvrtfinále se v sérii hrané na čtyři vítězná utkání s Bielem.

V Chicagu by se Dominik Kubalík mohl potkat s německým útočníkem Dominikem Kahunem, který je rodákem ze západočeské obce Planá. Oba spolu už v jednom týmu hráli. V Chicagu by se Dominik Kubalík mohl potkat s německým útočníkem Dominikem Kahunem, který je rodákem ze západočeské obce Planá. Oba spolu už v jednom týmu hráli.Foto Reuters

Útočník Dominik Kubalík z Ambri-Piotty vyhrál jako první český hokejista v historii produktivitu základní části švýcarské ligy
Útočník Dominik Kubalík z Ambri-Piotty vyhrál jako první český hokejista v historii produktivitu základní části švýcarské ligy

Vstoupit do diskuse
0