4. srpna 2020 • 16:21

Pátý Čech v jednom finském týmu. Do Tappary se stěhuje i Špaček

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Michael Špaček bude nově hrát v celku Tappara Tampere ve finské lize. Třiadvacetiletý hráč, který se předchozí tři sezony neúspěšně snažil prosadit do kádru Winnipegu v NHL, podepsal roční smlouvu a stal se již pátým českým hokejistou na soupisce Tappary.



„Když se naskytla možnost jít do Tappary, neváhal jsem ani chvíli. Finská liga je hodně kvalitní soutěž a Tappara top tým, kde se můžu dál rozvíjet. Můj sen je vrátit se do zámoří a vybojovat si smlouvu v NHL. Věřím, že právě finská liga mi k tomu může pomoct,“ uvedl Špaček v tiskové zprávě agentury Sport Invest, která jej zastupuje.

Odchovanec Pardubic, které měly o jeho služby nyní také zájem, působil v zámoří od roku 2015. Po dvou sezonách v juniorech hrál za tým Manitoba Moose v nižší AHL. Špaček, jehož Winnipeg draftoval v roce 2015 ve 4. kole, odehrál za farmářský celek Jets 199 zápasů s bilancí 37 branek a 68 asistencí.

„Finská liga je pro Michaela v dané situaci nejlepší možné řešení, protože se svými parametry nejvíc blíží NHL. Zájem Tappary byl dlouhodobý, chtěla ho získat už v průběhu minulé sezony. Počítají s ním jako s klíčovým centrem, který bude mít v týmu důležitou roli: měl by chodit na přesilovky a obecně dostat hodně prostoru,“ uvedl Radek Hampl, manažer pro rozvoj hráčů z agentury Sport Invest.

Rodák z Mariánských Lázních Špaček se ve Finsku již zapojil do tréninku s novými spoluhráči. „Ze všeho mám zatím perfektní pocit. Od začátku v klubu cítím, že se mnou počítají a budu mít v týmu důležitou roli, zároveň má Tappara vysoké ambice. Zbytek už bude na mně. Chci ukázat, že zvolili dobře a jsem hráč, který má kvality, aby se prosadil,“ řekl Špaček. Zabojovat chce i o místo v seniorské reprezentaci.

Na soupisce Tappary je již pátým Čechem. Šestnáctiletého obránce Tomáše Hamaru, jenž v klubu působil i v minulé sezoně, nově doplnili brankář Dominik Hrachovina, bek Michal Moravčík, útočník Jiří Smejkal a nyní i Špaček.

Vstoupit do diskuse
0