30. dubna 2008 • 20:12

Rachůnek míří do Dynama Moskva

Autor:
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový obránce Karel Rachůnek se po třech letech vrací do ruské superligy. V letošní sezoně hráč New Jersey Devils podle stránek klubu podepsal dvouletou smlouvu a opět tak bude hrát pod trenérem Vůjtkem.



Český hokejový obránce Karel Rachůnek bude působit v moskevském Dynamu.

Bek, který v letošní sezoně hrál za New Jersey v NHL, podepsal podle oficiálního internetového serveru ruského klubu s týmem dvouletou smlouvu. V mužstvu, které nadále povede trenér Vladimír Vůjtek, by měl hrát i útočník Petr Čajánek.

Osmadvacetiletý Rachůnek se do ruské superligy vrací po třech letech. V sezonách 2004 až 2006 hrál za Jaroslavl, kterou v té době vedl právě Vůjtek, a byl vyhlášen nejlepším obráncem soutěže. Poté se vrátil do NHL a působil v New York Rangers a New Jersey.

Jméno odchovance zlínského hokeje figurovalo i v nominaci kouče Aloise Hadamczika pro nadcházející mistrovství světa v Kanadě. Rachůnek si start nakonec rozmyslel, neboť od března nehrál oficiálně ze zdravotních důvodů. Podle některých informací vypadl ze sestavy Devils proto, že podepsal kontrakt v Rusku.

Dvaatřicetiletý Čajánek, který také pochází ze Zlína, přišel do Ruska v průběhu uplynulé sezony a posílil Kazaň. Trojnásobný světový šampion si v superlize udělal dobré jméno, když ve 43 zápasech včetně play off nastřílel 18 branek a připsal si 25 asistencí.