14. října 2018 • 12:31

Ruští mladíci nezvládli zápas v Česku! Rozpoutali bitku, pustili se i do diváků

Autor: ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle si za rámeček zrovna nedají. Ruští mladíci do osmnácti let běsnili na konci třetího přípravného zápasu s českou reprezentací. Po agresivním zákroku na Jakuba Rychlovského rozpoutali hromadnou bitku. Ta se navíc netýkala jen hráčů na ledě, ale zapojili se i náhradníci sborné na tribuně, kteří se začali prát s fanoušky a ochrankou.



Rusové přitom v předchozích dvou duelech jednoznačně dominovali. Vyhráli 4:1 a 5:0, navíc dobře vstoupili i do posledního měření sil. Česká, oslabená sestava v čele s trenérem Aloisem Hadamczikem prohrávala 0:1 i 1:2, ale dokázala se z nepříznivé situace vymanit. Zásluhou vydařené druhé třetiny obrátila skóre a vedla.

Konec zápasu by snad ale i za výhru radši vyměnila.

Sborná totiž předvedla na ledě pořádnou "show", myšleno v nejnelichotivějším možném smyslu. Už během první třetiny teatrálně upadl Jegor Spiridonov po vymyšleném faulu, avšak proti událostem z šedesáté minuty to byl jen slabý odvar.

Ruští hokejisté do 18 let nezvládli závěr přípravného zápasu s Českem. Hráči na tribuně, kteří nehráli, se dokonce porvali s pořadateli a fanoušky
Ruští hokejisté do 18 let nezvládli závěr přípravného zápasu s Českem. Hráči na tribuně, kteří nehráli, se dokonce porvali s pořadateli a fanoušky

Za stavu 5:3 se Rusové v čase 59:50 prosadili. Kotouč přešel brankovou čáru, nicméně Ilja Nikolajev ještě předtím tvrdě sestřelil Radka Mužíka a od hlavního arbitra vyfasoval nekompromisní, ale zasloužený trest ve hře za faul kolenem. Po buly se téměř okamžitě vrhl Daniil Gutik po Jakubu Rychlovském a na ledě se strhla hromadná bitka.

„Do konce zápasu zbývalo asi deset vteřin. Šli jsme na buly do útočného pásma, Jonáš Peterek ho vyhrál a poslal puk mně. Já jsem nahodil za bránu, otočil jsem se a najednou na mě Rusové naskákali a začali mě mlátit," ohlížel se za incidentem útočník Jakub Rychlovský. „Kluci se mě jeli zastat. Já už jen ležel na zemi a byla z toho hromadná bitka," dodal střelec čtvrtého gólu Hadamczikových svěřenců.

Češi se na ledě spíš jen bránili, to však Rusy od ničení nezastavilo, ba naopak. Do potyčky se zapojili i náhradníci, kteří seděli celý zápas na tribuně. Na pomoc fanouškům přispěchala ochranka, ale jeden z diváků se přesto dostal přes obranný val a s jedním z ruských mladíků si vyměnil pěstní políčky.

„Nejhorší bylo, že když nehrající Rusy začala odtahovat ochranka, jezdili jim na pomoc i hráči z ledu. Vše se ale nakonec uklidnilo," pokračoval Rychlovský.

Pořadatelé vyhnali ruské mladíky v civilu do kabin a zápas se přece jen dohrál. Bez dalších konfliktů se obešlo i následné podávání rukou, každopádně závěr i tak nechal nad přípravným duelem pořádnou pachuť.

„To, co se stalo v posledních dvou minutách, asi jen tak někdo nezažil. Po napadení Jakuba se strhla obrovská bitva mezi oběma lajnami na ledě. Utvořily se dvojičky a lítaly pěsti. Když už to vypadalo, že se vše uklidnilo, začalo se pět nehrajících Rusů rvát s pořadateli u trestných lavic. To vážně asi jen tak někdo neviděl," přemítal gólman Lukáš Pařík, jenž měl celou událost jako na dlani.

V zápase nakonec sudí rozdal celkem 168 trestných minut. Tresty do konce zápasu obdrželi Jan Mlčák, Adam Raška, Daniil Gutik, Vasilij Podkolzin a již zmiňovaný Ilija Nikolajev, který byl i přes svůj nevybíravý zákrok vyhlášen jako nejlepší hráč Rusů.

„Byla to ostuda Rusů a hokeje samotného. Každopádně poslední čtyři vteřiny se dohrály v klidu, oba týmy si podaly ruce a my jsme si pak užili zasloužené radovačky po zápase," zakončil český gólman. Závěr jako ze špatné béčkové komedie naštěstí nikomu zdravotně neublížil. Sborná měla navíc při odchodu do autobusu co dočinění s policejní hlídkou.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud