18. dubna 2019 • 18:05

Česko – Bělorusko 3:4. Šok na úvod MS! Hadamczikova osmnáctka padla

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejová reprezentace hráčů do 18 let nezvládla úvodní zápas na světovém šampionátu ve Švédsku. V základní skupině A podlehli svěřenci kouče Aloise Hadamczika Bělorusku 3:4. Čeští mladíci sice ve druhé třetině vyrovnali z 0:2 na 2:2, ještě do druhé přestávky ale prohrávali 2:4.



Českému týmu vstup do utkání nevyšel a už po 12 vteřinách prohrával. Usov obral za brankou o puk Kubíčka, přihrál Oksenťjukovi a ten zblízka překonal Bednáře. Bělorusové se následně ubránili při trestech Kozoreze a Bujalského. Soupeř naopak v 18. minutě početní výhodu vteřinu před plánovaným návratem vyloučeného Volrába na led zužitkoval a od modré čáry se trefil přes clonu Děmčenko.

V úvodu druhé části Pinčuk po blafáku zakončoval bekhendem do prázdné branky, ale puk odpálil obránce Volráb a videorozhodčí potvrdil, že to stihl. Češi navíc díky Volčenkově faulu hráli přesilovku, kterou ve 24. minutě využil Haš. Jeho tečovaná střela z pozice za pravým kruhem skončila za Kolosovem.

Za tři minuty bylo vyrovnáno. Přikryl ještě šanci nevyužil, ale o chvíli později Mlčák trefil od modré čáry levý horní roh Kolosovovy branky. V polovině utkání však vrátil po Oksenťjukově přihrávce zpoza branky Bělorusku vedení Bujalskij. V 38. minutě navíc zakončil kombinaci úspěšnou tečkou Bělov a bylo to 4:2.

Do třetího dějství už vyjel na led místo Bednáře náhradník Pařík, a i když neinkasoval, nebylo to nakonec českému výběru nic platné. V 53. minutě dal sice Volráb kontaktní gól, jenže na více už Hadamczikova družina ani přes závěrečnou power play nedosáhla.

Dalším soupeřem Čechů budou v sobotu Švýcaři.

Góly

Domácí: 23:21. Haš, 26:30. Mlčák, 52:40. Volráb

Hosté: 00:12. Oksenťjuk, 17:52. Děmčenko, 29:43. Bujalskij, 37:20. Bělov

Sestavy

Domácí: Bednář (41. Pařík) – Kubíček (A), Kučeřík, Mlčák, Haš (A), A. Rutar, Volráb – Přikryl, Lang, Mužík (C) – Teplý, Barinka, Pšenička – Raška II, Toman, Peterek – Najman, Koffer, Rychlovský – Myšák.

Hosté: Kolosov (Zinověnko) – Palivko (A), Denisov (A), Kozorez, Koljačonok (C), Volčenkov, Sedov, Fedorenčik – Oksenťjuk, Bujalskij, Usov – Děmčenko, Pinčuk, Kuzněcov – Onufrijuk, Antoškov, Krištal – Bělov, Kačelovskij, Martynov – Palčik.

Rozhodčí

Marcus Linde (SWE), Andre Schrader (GER) – Ludvig Lundgren (SWE), Jani Pesonen (FIN)

Stadion

A3 Arena, Umeå (Švédsko)

Návštěva

190 diváků

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud