26. dubna 2011 • 19:24

Hokejisté už jsou v Praze, Hadamczik se vztekal

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kompletní osmadvacetičlenný kádr se dnes sešel na posledním srazu české hokejové reprezentace před mistrovství světa na Slovensku. Poprvé s mužstvem trénoval v pražské O2 areně útočník Patrik Eliáš z New Jersey, který teprve v pátek přiletěl ze zámoří do Česka.



Naplno se do přípravy zapojil také obránce Marek Židlický z Minnesoty, který v neděli absolvoval s týmem předzápasové rozbruslení v Brně při Českých hrách a pak byl na ledě ještě individuálně.

Trenér Alois Hadamczik byl rád, že už má tým pohromadě. "Příprava je dlouhá, a když tady není z konečného kádru čtyři, pět lidí, tak tým, který dáváme dohromady, není kompletní. Teď už jsme skoro pohromadě. Věřím tomu, že by ještě jeden dva hráči mohli do týmu přijít," řekl novinářům na dnešním srazu v Praze Hadamczik.



Hadamczik počítá s tím, že si nechá v kádru pro šampionát šestadvacet hráčů, přestože jich může zapsat během turnaje na soupisku o jednoho méně. "Chtěli bychom odjet s pěti útočnými řadami a osmi beky. Pak uvidíme, koho dopíšeme, protože pak do prvního utkání zbývají čtyři dny a pořád se jistíme před nějakým zraněním. Pak dodatečně povolávat hráče není z psychologického hlediska dobré," prohlásil Hadamczik.

Po dnešním tréninku v pražské O2 areně čeká ve středu Hadamczikův výběr generálka proti Kanadě, o den později se vydá do dějiště šampionátu v Bratislavě. Tam už se bude chystat na sobotní vstup do turnaje proti Lotyšsku. Zatím není jasné, zda trenér oznámí ve středu nominaci pro turnaj, bude totiž záležet na vývoji sérií v NHL.

Sestava proti Kanadě by ale mohla odpovídat hodně té pro šampionát. "Určité změny můžou nastat, ale jedině vývojem v NHL. Za normálních okolností se může změnit na třech místech," doplnil Hadamczik.

Trenéra Hadamczika rozčílilo, že tým nemá k dispozici hlavní šatnu
Trenéra Hadamczika rozčílilo, že tým nemá k dispozici hlavní šatnu


Zájem má především o hráče ze série Bostonu s Montrealem, kde sezona skončí buď pro Tomáše Kaberleho s Davidem Krejčím, či Tomáše Plekance a jeho spoluhráče s týmu Canadiens Romana Hamrlíka s Jaroslavem Špačkem, u nichž však Hadamczik zatím neví, zda by měli zájem na turnaji hrát.

Obránce Židlický otestuje v tréninku i v zápase proti Kanadě, jak vydrží třísla, která jej trápila, ale reprezentační kouč si nepřipouští, že by o elitního zadáka přišel.

"Nestěžuje si. Byl jsem s ním na ledě 40 minut, trénoval výborně. Já si nepřipouštím, že by nehrál," prohlásil Hadamczik. V hlavě prý nosí přibližně seznam pěti hráčů, z nichž se někteří do konečné nominace možná neprotlačí. "Půjdou z nich třeba tři nebo čtyři pryč."

Při přípravě v O2 areně Hadamczika rozladilo, že mužstvo nemohlo do nejlepší kabiny, kterou v sezoně využívá pražská Slavia. "Je úplný výsměch, když je konec sezony, je tady hala za několik miliard, v ní kabina, kde je regenerační linka, kola, posilovna a my jí nemůžeme využít," divil se Hadamczik.

Když to zjistil, byl hodně naštvaný. "Dozvěděl jsem se to, až když jsem sem přišel. Vůbec mě to nenapadlo. Hrajeme doma a uděláme z největší kabiny sklad, když se tady nehraje. Když se hráči ptají, proč tam nejsme, není na to odpověď. Mohli mít regeneraci přímo tady. Nevím, proč by nemohli mít všechno pohodlí - regeneraci, vířivka, nemáme v kabině ani masážní stoly," dodal Hadamczik.

Kádr pro závěrečnou přípravu na MS na Slovensku:

Brankáři: Jakub Kovář (České Budějovice), Ondřej Pavelec (Atlanta/NHL), Jakub Štěpánek (Petrohrad/KHL),

obránci: Lukáš Krajíček (Třinec), Jakub Nakládal (Pardubice), Petr Čáslava (CSKA Moskva/KHL), Martin Škoula (Omsk/KHL), Karel Rachůnek (Jaroslavl/KHL), Ondřej Němec (Čerepovec/KHL), Martin Ševc (Färjestad/Švéd.), Radek Martínek (New York Islanders/NHL), Marek Židlický (Minnesota/NHL),

útočníci: Jaromír Jágr, Roman Červenka, Petr Vampola (všichni Omsk/KHL), Petr Hubáček (Kometa Brno), Martin Růžička (Třinec), Petr Koukal (Pardubice), Michal Vondrka (Slavia Praha), Jiří Novotný (Astana/KHL), Petr Průcha (Petrohrad/KHL), Tomáš Rolinek (Magnitogorsk/KHL), Jakub Klepiš (Ufa/KHL), Jan Marek (Mytišči/KHL), Martin Havlát (Minnesota/NHL), Milan Michálek (Ottawa/NHL), Jakub Voráček (Columbus/NHL), Patrik Eliáš (New Jersey/NHL).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Tabulky Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině A se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud