4. května 2011 • 04:00

Plný žok peněz! Říha na MS loví pro Petrohrad

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ZPRAVODAJSTVÍ Z BRATISLAVY - Lovec s plným žokem peněz. Takovou roli má Miloš Říha na šampionátu v Bratislavě. Novopečený kouč zámožného Petrohradu shání pro svůj zámožný klub posily. Oficiálně od včerejška, kdy s šéfy klubu v Bratislavě uzavřel víceletý kontrakt.



Zápasy sleduje v prosklené lóži arény, s kamarády zajde na dobré jídlo do restaurace. Užívá si šampionátu. Rozdává úsměvy. Má důvod. Dvaapadesátiletý kouč se ocitá na vrcholu kariéry, v Rusku jsou z jeho práce nadšení a on si vybírá z atraktivních nabídek.

Podle zákulisních informací Říha zinkasuje od Petrohradu zhruba 25 milionů korun ročně. V poslední chvíli se údajně rozhodoval mezi Magnitogorskem a Petrohradem. „Nebylo to těžké dumání, ve hře byly tři týmy. Atlant odpadl hned na začátku,“ jmenuje bývalého zaměstnavatele, kterého dovedl do finále KHL.



V týmu SKA by měl mít garantovánu výraznější pozici než předchozí trenér Václav Sýkora, jemuž do práce mluvilo mnoho klubových oficírů.

„V Petrohradu je prostředí velmi specifické. Proto mě hodně zajímaly detaily mé pozice. Za dva dny to bylo hotové, šlo o korektní jednání,“ přibližuje Říha. „Mám slíbeno, že moje kompetence budou na nejvyšší možné úrovni. S tím, že moje kroky budou konzultovány s nejužším vedením,“ těší se.

Ceský trenér si na šampionátu na Slovensku užívá pozornostiFoto Pavel Mazáč Sport

Možnosti u konkurence jej spíš odrazovaly. „Na některé jiné týmy bych musel čekat až po šampionátu, jiné kluby se rozmýšlely, panovaly nejasnosti.

Že si prý na mě stěžovali hráči, že neumím natrénovat mužstvo a tak. Nebyl důvod dál čekat,“ pousměje se.

V příštích dnech rozhodně zavolá kolegovi Sýkorovi, rád by získal pár užitečných informací.

Aby rychleji porozuměl složitému zákulisí movité organizace, plné nečitelných figur. „Chystám se Václavovi zavolat, zda by mi řekl, jak to v klubu chodí.“

Teď však Říha ze všeho nejdřív potřebuje nabrat hráče. Očekává se, že letošní čtvrtfinalista Gagarinova poháru výrazně obmění kádr. „Petrohrad je připravený na variantu získání exkluzivních hráčů,“ ví český kouč.

Určitá nejistota tak postihne i brankáře Jakuba Štěpánka, ačkoli má v klubu smlouvu. „Na brankářském postu jsou různé varianty. Já teď nechci Kubu Štěpánka nějak rozhodit, v klubu se s ním počítá. Jsou s ním spojené různé varianty, zatím je jedničkou týmu. Podle mě by tuto roli měl ustát, hledáme však k němu ještě jiného brankáře…“

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud