6. května 2011 • 19:24

Kanaďané zdolali USA, Nash rozhodl v nájezdech

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Kanady zdolali v osmifinálové skupině F na mistrovství světa v Košicích Spojené státy americké 4:3 po samostatných nájezdech a drží se se sedmi body v čele tabulky. Vítěznou trefu v rozstřelu dal Jordan Eberle. Američané se se čtyřmi body posunuli na čtvrté místo před Švýcarsko.



Úvodní dějství zámořské derby moc šancí nenabídlo. Američané se na začátku ubránili při Komisarekově vyloučení a Kanaďané při Skinnerově trestu. V osmé minutě nevyužil šanci Skinner a za dvě minuty nepřekonal gólmana Conklina ani Eberle. Změnu stavu v úvodním dějství nepřinesla ani další přesilovka Kanady.

V úvodu druhé části pomohla Conklinovi hned třikrát tyč po střelách Clutterbucka, Ducheneho a Stewarta. Skóre se měnilo ve 25. minutě na druhé straně, když Reimera překvapil nahozením od modré čáry Komisarek. Vzápětí mohl vyrovnat Nash, ale Conklin se vyznamenal.

Kanada se dočkala vyrovnání a těžila z přesilovky, protože v době Fowlerova návratu na led dorážel úspěšně v pádu Burns. Ve 34. minutě ale Američané znovu vedli, když po návratu z trestné lavice ujel bek Johnson a blafákem do bekhendu prostřelil Reimera mezi betony.

V závěru druhé části neuspěl ve velké šanci Nash, ale po pauze Hitchcockův tým stav otočil. Ve 44. minutě dotlačil za Conklinova záda po dorážce vlastní střely puk Tavares a při přesilovce čtyř proti třem se z pravého kruhu trefil přesně do levého horního rohu bombou Spezza.

Vzápětí se dostal sám před Conklina Phaneuf, ale neuspěl. Američané srovnali krok v 52. minutě, když využil přesilovku při Clutterbuckově vyloučení Stepan. Další šance zůstaly nevyužité a rozuzlení přinesly až nájezdy. V nich za Kanadu uspěli Eberle i Nash, za Američany Johnson a Wheeler nikoliv.

Kanada - USA 4:3 po sam. nájezdech (0:0, 1:2, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky:
28. Burns (Pietrangelo), 44. Tavares (Stewart, Gragnani), 46. Spezza (Tavares, Burns), rozhodující sam. nájezd Eberle - 25. Komisarek (Smith), 34. J. Johnson (Wheeler, Y. Stastny), 52. Stephan (Wheeler). Rozhodčí: Partanen (Fin.), Piechaczek (Něm.) - Gebauer (ČR), Terho (Fin.). Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. Diváci: 7485.
Kanada: James Reimer - Phaneuf, Burns, L. Schenn, Methot, Pietrangelo, Colaiacovo, Gragnani - Neal, Duchene, Nash - Eberle, Spezza, E. Kane - Clutterbuck, Zajac, Ladd - Stewart, Tavares, Skinner - Vermette. Trenér: Ken Hitchcock.
USA:
Conklin - McDonagh, Fowler, Komisarek, Wilson, Stuart, Fayne, J. Johnson, Shattenkirk - Stepan, Smith, Wheeler - Kreider, Palmieri, Shannon - Skille, Y. Stastny, Stapleton - Brown, Gaustad, Porter. Trenér: Scott Gordon.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud