6. května 2011 • 23:49

Vlasák: Náš tým je nejlepší, nemáme konkurenci

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenské naděje na návrat o lepší pozici na turnaji rozprášila česká mašina. Jágr, Eliáš a spol. domácí borce jasně předčili a urvali zaslouženou výhru 3:2. "Na mistrovství máme nejlepší tým," chválí Čechy trojnásobný mistr světa Tomáš Vlasák, který utkání komentoval pro iSport.cz.



Zatím jde vše jak po másle. Česká družina kosí jednoho soupeře za druhým, nezastaví ji vůbec nic. Poradila si s papírovými outsidery, zvládla i ostré duely s Finskem a Slovenskem, "Všechny ostatní týmy klopýtly, zatím to vypadá velmi dobře," těší Vlasáka.

Díky suverénní jízdě si Češi s předstihem zajistili postup do čtvrtfinále. Příští dvě utkání s Ruskem a Německem mohou hrát v klidu, bez většího stresu. Hadamczikova parta by však utkání neměla vypouštět. V případě dobré konstelace může ve čtvrtfinále narazit na výrazně slabšího soupeře.



"Zatím se to rýsuje velmi dobře. Pokud postoupíme z prvního místa, můžeme dostat Nory nebo Švýcary. Sice na turnaji už nejsou vyloženě slabé týmy, přesto by to bylo o hodně lepší, než hrát s Kanadou či Švédskem," upozorňuje Vlasák.

Vraťme se ale k "bratrovražedné" bitvě se Slovenskem. Kdo tomuto utkání vládl, bylo od začátku jasné. Češi nepřipustili drama ani v závěrečných minutách, kdy Slováci snížili na 2:3.

Ladislav Nagy se před Jakubem Voráčkem raduje z vyrovnání na 1:1
Ladislav Nagy se před Jakubem Voráčkem raduje z vyrovnání na 1:1


"Naprosto zasloužené vítězství. Slováci byli pasivní, nepustili jsme je do žádného tlaku. Byli jsme dřív u puků, lépe bruslili. U toho všechno začíná," chválil české borce Vlasák.

Znovu řádilo komando z NHL, Eliášova pětka zařídila všechny tři góly. "Zaplaťpánbůh, že máme lajnu, které to tam padá. Kluci si na ledě parádně sedli. Perfektně mezi Eliáše a Havláta zapadl i Michálek, který zastane černou práci," hodnotí možná nejlepší útok šampionátu.  

Právě spolupráce s Michálkem, kterého ke dvojici hračičků přidal kouč Hadamczik, je možná klíčovým prvkem úspěchu. "Milan je silový typ, oddře to před bránou. Eliáš s Havlátem si to umí strčit, perfektně se doplňují. Je dobře, že jim to funguje," těší plzeňského útočníka, který ovládl bodování posledního ročníku extraligy.



Výborná spolupráce zámořské trojice zatím překonává výkony Jágra s Červenkou. "Klobouk dolů, co Jarda ve svém věku předvádí. Ale už od něho nemůžeme chtít, aby byl úplně dominantní a rozhodoval každé utkání," zastává se výkonu české osmašedesátky.

Co ho naopak zklamalo, bylo představení slovenského týmu. "Byli pasivní, ustrašení, hráli bojácně. Největší problémy měli v obraně, tam jim vyjma Višňovského chybí kvalitní hráči," řekl k výkonů Slováků Vlasák.

Bývalý reprezentant věří, že to český tým může dotáhnout hodně daleko. "Všichni víme, že chleba se láme až ve čtvrtfinále. Všechny ostatní týmy na šampionátu klopýtly. Podle mě zatím máme nejlepší mužstvo, které může dojít hodně daleko,"uzavírá Vlasák.

Vstoupit do diskuse
6

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud