9. května 2011 • 22:49

Nash zajistil výhru nad Švédy i bitvu s Ruskem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Kanady porazili v závěrečném utkání osmifinálové skupiny F v Košicích Švédsko 3:2 a zajistili si první místo. Ve čtvrtfinále mistrovství světa narazí zatím neporažené Javorové listy na Rusko a Švédové jdou z druhého místa na Německo. Švédové dvakrát vyrovnali, ale v 53. minutě rozhodl v přesilové hře kanadský kapitán Rick Nash.



Kanaďané mohli otevřít skóre už v první minutě, ale brankáři Ersbergovi pomohla po Clutterbuckově střele horní tyč. V 68. vteřině ale už Švédové inkasovali, když po Spezzově přihrávce ujel středem Neal a prostřelil Ersberga mezi betony. Ve čtvrté minutě bylo vyrovnáno, když při Burnsově vyloučení dorazil po Gunnarssonově střele puk za bezmocného gólmana Berniera Petrasek.

Tyč pomohla také Bernierovi po Kronwallově pokusu. Potom hráli Kanaďané dvakrát v rychlém sledu přesilovku a při té druhé jim ve 14. minutě vrátil vedení Tavares. Po Skinnerově střele neměl Ersberg puk pod kontrolou a útočník New Yorku Islanders jej pohotově protlačil za jeho záda.


Švédové se hnali za vyrovnáním, Berglund a Thörnberg své šance ještě nevyužili, ale v 31. minutě už se evropský tým dočkal. Při Tavaresově trestu překonal Berniera z nulového úhlu u levé tyče Tedenby. Vrátit vedení Kanadě mohl Spezza, na druhé straně zahrozil únikem v oslabení Berglund a v přesilovce Nilsson. V 39. minutě trefil kanadský kapitán Nash horní tyč.

Otočit stav mohli v závěrečné třetině v přesilovce nejdříve Persson a Silfverberg, pak se málem zapsali mezi střelce i Wallin a Jämtin. Z gólu se ale radovali Kanaďané, když při Perssonově vyloučení tečoval Burnsovu střelu Nash. Švédové už znovu vyrovnat nedokázali, ale po porážce získali pro čtvrtfinále papírově slabšího soupeře než Kanaďané.
Rick Nash se raduje z vítězného gólu, který dal švédskému týmu
Rick Nash se raduje z vítězného gólu, který dal švédskému týmu

Osmifinálová skupina F (Košice):
Kanada - Švédsko 3:2 (2:1, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky:
2. Neal (Spezza), 14. Tavares (Skinner, Stewart), 53. Nash (Burns, Neal) - 4. Petrasek (Gunnarsson, Pääjärvi-Svensson), 31. Tedenby (Silfverberg, Krüger). Rozhodčí: Piechaczek (Něm.), Partanen - Terho (oba Fin.), Gebauer (ČR). Vyloučení: 7:8. Využití: 1:2. Diváci: 7633.
Kanada: Bernier - Phaneuf, Burns, L. Schenn, Methot, Pietrangelo, Colaiacovo, Gragnani - Neal, Spezza, Nash - Clutterbuck, Zajac, Ladd - Eberle, Duchene, E. Kane - Stewart, Tavares, Skinner - Vermette. Trenér: Ken Hitchcock.
Švédsko: Ersberg - Gunnarsson, Petrasek, Rundblad, S. Kronwall, Fernholm, Erixon - Thörnberg, Pääjärvi-Svensson, Berglund - Eriksson, Persson, Nilsson - Tedenby, Krüger, Silfverberg - Ericsson, Wallin, Backlund - Sjögren, Jämtin. Trenér: Pär Marts.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud