Jiří Punčochář
12. května 2011 • 23:00

Hokejová horečka: Na Staromák táhnou davy!

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mají jasné motto: „Přiveďme k plátnům víc fanoušků, než se vejde v Bratislavě na stadion.“ Na Staroměstském náměstí v Praze by dnes rádi pokořili metu
9 300 fanoušků, kteří budou sledovat semifinálovou bitvu se Švédy.



Hokejová horečka se ale ze svého tradičního epicentra rychle rozšiřuje do dalších koutů republiky. Nejen na náměstích, v hospodách a barech, ale třeba i v brněnské hale Rondo, to dnes bude během semifinále proti Švédsku pořádně dunět!

Vítězství nad Amerikou sledovaly tři tisícovky fanoušků. Dnes se chystá na Staroměstském náměstí v Praze trojnásobná kulisa. Pořadatelé věří, že na rozhodující boje bude kotel pod velkoplošnou obrazovkou monstrózní.

„Byli bychom rádi, kdyby přišlo víc fanoušků, než je kapacita bratislavské haly, tedy 9 300 diváků,“ přeje si Lukáš Neuber, ředitel společnosti, která promítání provozuje.

Pojďme Češi, pojďme do toho! Fanynky na Staroměstském náměstí
Pojďme Češi, pojďme do toho! Fanynky na Staroměstském náměstí


Na semifinále dokonce přibude ještě jedna obrazovka. K té původní o rozměrech 6,5 x 4,2 metru dodali organizátoři další o velikosti 5 x 3 metry. Ta zůstane po dnešním utkání i na zápasy o medaile, tedy nedělní boj o bronz a samozřejmě večerní finále.

Fanoušci, kteří si připevňují vlajky na okna svých aut, chodí nakupovat v hokejových dresech a bombardují sportovní bary žádostmi o rezervace stolů během hokejových zápasů, si teď přejí jediné: aby mohli v neděli večer bouřit stejně jako před rokem při vítězném finále s Ruskem.

Pokud tato touha vyjde, připraví Praha stejně jako loni pondělní přivítání hokejistů na Staroměstském náměstí.

CELÝ ČLÁNEK O HOKEJOVÉM ŠÍLENSTVÍ, KTERÉ ZACHVÁTILO ČESKO, ČTĚTE V DNEŠNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT.

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud