16. května 2011 • 10:25

Růžička: Stažení Červenky jsem nepochopil

Autor: qp
Vstoupit do diskuse
48
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Minulý rok dovedl hokejisty k vysněnému zlatu. Letos se obhajoba jeho nástupci nepovedla. Přesto trenér Vladimír Růžička považuje bronzové medaile za úspěch. Jednu věc ale Aloisu Hadamczikovi vytknul - a to stáhnutí Romana Červenky v semifinále se Švédskem.



"Moc jsem nepochopil, proč nehrál, protože na šampionátu předváděl skvělé výkony a klidně mohl semifinále rozhodnout," pronesl Vladimír Růžička v rozhovoru pro Lidové noviny.

Byl to jediný tah Aloise Hadamczika na šampionátu, nad kterým se slávistický kouč pozastavil. Růžička totiž věřil tomu, že Červenka mohl český tým poslat až do finále.

Jaromír Jágr (vlevo) a Roman Červenka sledují své spoluhráče při tréninku, před nimi kouč Vladimír RůžičkaFoto Pavel Mazáč (Sport)
"Je to vynikající hráč do ofenzivy, ale trenér se tak rozhodl a je to jeho zodpovědnost," dodal.

Červenka hrál podle Růžičky v dobré formě po celý šampionát, byť byl některými médii a fanoušky kritizován. "Na turnaji šance měl. I dvě proti Švédům v první třetině, jen mu to prostě nepadalo do branky. Ale hrál skvěle," soudí Růžička.

Bronzové medaile si cení. Každá placka je prý pro hokejisty velkým úspěchem.

Největším zklamáním pro Růžičku byli na turnaji zejména Rusové. "Nepamatuji, že by prohráli pětkrát na jednom šampionátu. Myslím, že to bude mít Bykov hodně těžké ustát," řekl.

A také pochválil Karla Rachůnka za to, jak se zlomyslným Arťuchinem vysypal plexisklo: "Udělal to dobře, hezky si ho tam vychytal. Určitě to byl od něj dobrý vzkaz Rusům, že se jich nebojíme."

Radost na české lavičce, Jágr s Růžičkou chválí Červenku
Radost na české lavičce, Jágr s Růžičkou chválí Červenku

Vstoupit do diskuse
48

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud