Miroslav Horák
10. května 2012 • 09:44

Hadamczik uznal: Jágra chápu, musíme to zvládnout bez něj

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

ČESKO - LOTYŠSKO 20:15 ONLINE | Cílí na Lotyše a už vědí: Musíme to zvládnout bez Jágra… Hráči národního týmu chystají na večer udobřování s fanoušky. Vzpouru proti dosavadním trampotám mají na MS odnést Lotyši. Tři body a parádní hokej. To je aktuální mise týmu Aloise Hadamczika, kterému nepomůže Jaromír Jágr.



Vědí, že doma za obdivované modly nejsou. Zatím ne. Ale chtějí to postupně změnit. Krok za krokem. Jde to ztuha, ale čeští hráči věří, že se trably prokoušou a všechny nakonec uspokojí. Sebe i veřejnost. Soupiska se dokončuje, nebude na ní Jaromír Jágr, zato Martin Erat ano.

Noc z úterý na středu rozsekla další kus mlhy v českém táboře ve Stockholmu. Proces dolaďování kádru přihrál do mužstva oporu z Nashvillu, který ve Stanley Cupu nestačil na Phoenix.

Rozjetí Devils sice nepustili dál favorizovanou Philadelphii, ale Jaromír Jágr rychle vzkázal, že výjezd od Evropy nepodnikne. Otázkou zůstává, co Jakub Voráček.

„S tím, že Jarda nepojede, jsem trošku počítal,“ nehrál kouč českého výběru Alois Hadamczik překvapeného.

„Jarda vždycky prezentoval, že je pro něj přechod z malého na velké hřiště hrozný. V minulých letech to nebyl problém. Když hrál v Evropě, tvrdil, že bude pokaždé reprezentovat. A to splnil.“

Jaromír Jágr ve Philadelphii vysvětlil svoje zamítavé stanovisko totálním vyčerpáním. Fyzickým a hlavně mentálním.

„Týmu bych nepomohl,“ prohlásil Jágr bezprostředně po vyřazení.

„Tahle sezona pro něj byla hodně náročná, velmi únavná, takže se jeho odmítnutí dalo očekávat,“ podotkl Hadamczik.

Podobnou zprávu možná dostane i od Jakuba Voráčka, jenž je podle různých informací celkem výrazně pomlácený. „Mám zprávu, že má nějaké zranění.

Jak vážné, to ukáže výstupní prohlídka. Kuba bude určitě chtít přiletět, ale záleží na povaze zranění,“ informoval kouč. Ten naopak netajil spokojenost nad kladnou odpovědí od Erata (více o příjezdu Erata čtěte zde »).

Reprezentanti se včera dopoledne nerušeně připravovali v tréninkové aréně Hovet. V úterý večer si zašli na společnou týmovou večeři, kde si toho spoustu potřebného řekli a vysvětlili. Jim samotným dost vadí, že lidem doma zatím nedokážou nabídnout hodnotnější herní menu.

To vše se má dnes začít měnit. Stačí se prý vrátit k šabloně z loňského šampionátu v Bratislavě, kterou si přisvojili i Jágr s Eliášem a spol.


„V Bratislavě byl ten systém úspěšný, hráli jsme ho celý rok v Euro Hockey Tour a fungovalo to. Nebylo by přece možné Tour vyhrát a mít přitom špatný systém hry,“ diví se Hadamczik.

Proto velitel týmu na hráče znovu udeřil a vyhlásil, že odklon od jeho taktiky nemíní tolerovat. „Striktně vrátíme k tomu, co mělo úspěch a co jsme hráli. Loni na to přistoupili Židlický, Jágr, Eliáš, sami to chtěli hrát, není důvod tomu nevěřit. O tom byla moje řeč k mužstvu,“ prohlásil kouč po včerejším tréninku.

A co odezva v kabině? Přišla? Podle trenéra ano. „Mluvil jsem se staršími hráči, ti to vnímají stejně. Musel jsem zároveň vytknout některým klukům, kteří ten systém nehráli a komplikovali si život, že se zbytečně dostávají pod tlak.“

Dnes večer očekává návrat do minulosti. V brance s Jakubem Kovářem. Jakub Štěpánek se chystá na páteční boj s Itálií.

Alois Hadamczik během utkání Česka s Norskem
Alois Hadamczik během utkání Česka s Norskem

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud