16. května 2012 • 13:06

Pěsti a bodyčeky. Švédové předvedli i svou drsnou stránku

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Jsou techničtí a dotěrní a nebojí se hrát na hraně pravidel. Příští soupeř Čechů, hokejisté Švédska, předvedli v úterním zápase proti Lotyšsku, že tvrdé hry se rozhodně nebojí.



Nejdříve se předvedl obávaný švédský kamion Niklas Kronwall. V plné rychlosti nacouval do Kasparse Saulietise a ten si tak zkusil, jak se hraje v NHL.

Tuhost Kronwallovy zádě už si v zámoří ozkoušeli například Jakub Voráček, Daniel Briere, nebo Ryan Kesler. Pro bezpečnost ostatních hokejistů by se na Švéda možná měl namontovat varovný zvukový systém, jaký využívají při couvání nákladní vozidla a autobusy.

Saulietis, bývalý útočník Litvínova, se dočkal ovací od diváků, i uznalého poklepání holí od švédských soupeřů.

VIDEO: Kronwallův tvrdý bodyček.


K ostřejší výměně názorů došlo v polovině třetí třetiny. Bývalý slávista Maris Jass se pošťuchoval s nejproduktivnějším bekem letošní NHL Erikem Karlssonem.

Ten mu při odchodu na trestnou lavici naznačil, že by se rozhodně ještě měli setkat a vyřídit si to.

Lotyšský obránce, který kdysi svedl pěstní bitvu například s Petrem Čáslavou, to vzal vážně a po vzoru zámořských gladiátorů se rozhodl rozpoutat rvačku hned po návratu z trestné lavice.

Udělal to ale trochu komicky. Švédskému bekovi sice seknutím přes holeně poslal jasný signál své příští akce, ale než ten stihl zareagovat, nasadil mu Jass kravatu a to bylo tak všechno, k čemu stihlo dojít.

Tvrdá hra je tedy i varováním pro české hráče. "Když nás budete přehrávat, použijeme naše kilogramy," jakoby vzkázal čtvrtfinálový soupeř Hadamczikovy party.

VIDEO: Karlssonova rozmíška s Marisem Jassem.

VIDEO: Takhle Kronwall v únoru zničil Hemského.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud