Pavel Bárta
3. ledna 2013 • 18:20

Slováci se zachránili. Byli jsme pod silným tlakem, přiznal trenér Bokroš

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z UFY | Notnou dávku štěstí potřebovali mladí Slováci v bitvě o záchranu na juniorském šampionátu. Nad Lotyšskem vyhráli 5:3, ale v duelu plném zvratů soupeř srovnal jejich dvougólový náskok a za stavu 3:3 nastřelil třikrát tyč. „Byli jsme pod tlakem. Cením si toho, že jsme to zvládli,“ ulevil si trenér Ernest Bokroš po zápase, jímž se udrželi v elitní skupině.



„Bylo to velmi náročné střetnutí,“ přiznal zkušený kouč, který v české extralize vedl Zlín, Vítkovice, České Budějovice a ke slovenské dvacítce nastoupil před loňským šampionátem.

Záchrana pro hráče znamená úspěch. Ročník 1993 totiž před necelými dvěma lety na mistrovství světa osmnáctiletých sestoupil. Právě Bokroš pak výběr této věkové kategorie dostával zase zpátky.

I tentokrát měli Slováci namále. Lotyši se ujali vedení, Bokrošův tým otočil na 3:1. Jenže soupeř náskok vyrovnal. „Všechno pak hrnuli k nám, za stavu 3:3 to byly velké nervy. Měli jsme i trochu štěstí. Nakonec se nám přece jen podařilo zvýšit,“ popisoval rozhodující fázi utkání, kdy hráči Lotyšska třikrát trefili tyč.

„Když jsem před odjezdem tvrdil, že naším hlavním úkolem je záchrana, mohl jsem vypadat jako alibista. Ale tohle je prostě realita. Loni v Calgary jsme měli přece jen lehčí skupinu a dokázali postoupit do čtvrtfinále a díky tomu jsme si udělali i hezčího Silvestra. Letos takový nebyl, ale teď máme radost, že jsme rozhodující zápas zvládli,“ tvrdí Bokroš.

V Ufě se jeho slovenský tým prodíral skupinou smrti. Kanada, Rusko a USA postoupily do semifinále. „Jako jediní jsme dokázali dát tři góly Američanům i Kanadě, sehráli jsme kvalitní zápas proti Rusku. Ale dopředu jsem věděl, že to nebude jednoduché,“ vrací se slovenský trenér.

Bokroše na turnaji zaujali Švýcaři, kteří všem papírově silnějším soupeřům sebrali po bodu a ve čtvrtfinále trápili Rusy. Čeští junioři se s nimi střetnou znovu v souboji o páté místo.

„Viděl jsem je v srpnu a myslel si, že byli o měsíc déle na ledě. Ale letos měli zřejmě vynikající ročník a na šampionátu to potvrdili. Češi měli ročník 1993 za jeden z lepších, jejich ambice byly asi větší,“ uzavřel slovenský kouč.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud