5. ledna 2018 • 00:51

Švédové budou hrát na MS dvacítek o zlato, zdolali domácí USA 4:2

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Spojených států amerických prohráli v semifinále domácího mistrovství světa dvacítek v Buffalu se Švédskem 2:4 a titul z loňského šampionátu v Montrealu a Torontu neobhájí. Svěřenci trenéra Tomase Monténa se v boji o zlato utkají v noci z pátku na sobotu ve 2:00 SEČ s týmem Kanady. Američané budou bojovat o čtyři hodiny dříve proti České republice.



Švédové budou bojovat o první zlato od roku 2012, kdy se radovali v Calgary. "Máme velkou šanci, ale nesmíme zapomenout, jak jsme se do finále dostali. Byla to tvrdá práce a víra v naše schopnosti," řekl švédský útočník Elias Petersson.

Švédové, kteří si jako jediní drží na turnaji neporazitelnost, mohli v bezbrankové úvodní třetině udeřit především v osmé minutě při Peekeově vyloučení. Proti Nylanderově dorážce zasáhl brankář Woll a sudí Nikolic a Wiegardem si ještě situaci prověřili u videorozhodčího. Největší šanci USA měl také při přesilovce při Lindströmově trestu Anderson.

V úvodu druhé části Švédové nepotrestali Jonesovo vyloučení a před polovinou utkání nepřekonal Wolla v dobré pozici ani Jonsson Fjällby. Gustavsson si zase poradil s Brownovou šancí a na druhé straně zahrozil Dahlin.

Ve 34. minutě se při Sambergově trestu už radovali Švédové. Pettersson se trefil z levého kruhu přesně do protějšího horního rohu Wollovy branky. Vyrovnat se nepodařilo Jonesovi a ani těsně před druhou pauzou při Brännströmově pobytu na trestné lavici Mittelstadtovi.

V závěrečném dějství se Švédové nejdříve ubránili při Brännströmově trestu a ve 47. minutě zvýšili po parádní spolupráci Karlströma s Anderssonem v přečíslení. Při Lindströmově trestu se Monténův tým prosadil hned dvakrát v oslabení. Nejdříve Woll nestačil na přesnou ránu Steena a pak jej vyhnal z branky povedenou střelou Jonsson Fjällby.

Náhradník Oettinger už ve zbytku utkání neinkasoval, domácí sice finišovali, ale marně. V 53. minutě při Anderssonově trestu sebral Gustavssonovi čisté konto Bellows a tři minuty před koncem se při power play prosadil Tkachuk. Přestože Švédové dohrávali ještě posledních 122 vteřin v oslabení, drama už nedopustili.

Góly

Domácí: 33:30. Pettersson, 46:17. Andersson, 47:47. Steen, 48:25. Jonsson Fjällby

Hosté: 52:24. Bellows, 56:59. B. Tkachuk

Sestavy

Domácí: Gustavsson (F. Larsson) – Liljegren, Moverare (A), Dahlin, Brännström, G. Lindström, Sellgren, Högberg – Pettersson, A. Nylander (A), Andersson (C) – L. Lindström, Karlström, Zetterlund – Söderlund, Lundeström, Steen – Davidsson, G. Gustafsson, J. Boqvist – Jonsson Fjällby.

Hosté: Woll (49. Oettinger) – Fox (A), Samberg, R. Lindgren (A), Perunovich, Peeke, M. Anderson, Hughes – Poehling, Yamamoto, Bellows – B. Tkachuk, Mittelstadt, J. Anderson (C) – Norris, Harper, Jones – Brown, Tufte, Frederic.

Rozhodčí

Nikolic (AUT), Wiegand (SUI) – Jensen (DEN), Šefčík (SVK)

Stadion

KeyBank Center, Buffalo

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud