Ondřej Kuchař
Premium
23. srpna 2022 • 15:50

Gut o MS U20, Litvínovu i Růžičkovi: Nechci být do počtu! Co řekl k NHL?

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prožil skvělý ročník. V dresu Everettu posbíral Michal Gut 71 bodů v 53 utkáních. Vyhlášený playmaker patřil mezi nejlepší nahrávače celé WHL. Na o víkendu skončeném juniorském šampionátu taky ukázal, že umí dávat góly. Byť měl možnost zůstat za oceánem, rozhodl se pro návrat domů. Upsal se Litvínovu. Namísto letní lopoty v černožlutém však dal přednost národnímu dresu. Teď ho pod koučem Vladimírem Růžičkou čeká boj o místo. „Budu bojovat, abych uhrál první, druhou lajnu a třeba si zahrál i přesilovku. Nechci být do počtu, musím ukázat, že na to mám,“ říká dvacetiletý forvard v rozhovoru pro iSport Premium.



Jak nakonec hodnotíte čtvrté místo?
„Po prohraném utkání o bronz v nás byl velký smutek. A pořád to nevyprchalo. Byli jsme kousíček od medaile, která v Česku dlouho nebyla. Když jsme se ale vyspali a přemýšleli o tom, viděli jsme to i trochu jinýma očima. Upřímně si můžeme říct, že jsme na ledě nechali všichni totální maximum. I to čtvrté místo je pro nás dobrý výsledek.“

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud