Miroslav Horák
28. prosince 2023 • 12:10

Tisíc střel denně! Duda o tajemství Kulichovy dělové rány: Je to laser

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeho střela je na úrovni, jakou požaduje současná NHL. To samé bruslení. Z Jiřího Kulicha roste plejer na úrovni špičkových útočníků elitní světové ligy. „Možná nový Pastrňák,“ nerozpakuje se Robert Reichel vytasit srovnání s těžkou váhou. Na světovém šampionátu dvacítek vidíte, jak moc potřebný a užitečný 19letý ranař českému týmu je. Bez něj by byl nahraný. Byl to kanonýr Rochesteru z AHL, jenž dvěma středečními projektily nalomil houževnaté Nory,  nakonec se odměnil i hattrickem. Stejný počin by se hodil i v pátek proti výběru USA, aby vznikla šance na body. Kde se zrodila jeho vysokojakostní palba?



Odpověď nabízí Radek Duda, jenž nejlepšího útočníka MS do 18 let 2022, přes letní prázdniny zdokonaluje. „Když jsem v létě na našem tréninku viděl jeho střelu, spadla mi brada… Viděl jsem už hodně střel, ale tohle? Tohle je kanon,“ říká bývalý reprezentant a nyní vyhledávaný dovednostní kouč. S úsměvem pak dodá: „Obdivoval jsem naše gólmany v tréninku, kteří tomu čelili. Létaly na ně hrozné švestky.“

Najdete spoustu lidí, kteří by se Kulicha rádi zeptali na recept. Jak se to naučil? Kdo mu pomohl? Nemusíte volat do vědeckých ústavů, základní recept je totiž prostý.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat
Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud