Zdeněk Janda
Premium
21. ledna 2024 • 14:00

Do bronzové kuchyně. Augusta a Reichel o klíči: Jen jsme na sebe mrkli

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to okamžik, který se vryl do kronik českého hokeje. Jak junioři hrdinně otočili při nedávném mistrovství světa zápas o bronz s Finskem, kdy dali čtyři góly během padesáti vteřin. Na střídačce je vedli Patrik Augusta a Robert Reichel, někdejší útočníci, kteří spolu na ledě získali bronz na šampionátu 1992 v Praze. Teď vzpomínají i na slavného kouče Josefa Augustu.



Nabitý program po mistrovství nedovolil osobní setkání, ale i přes telefon se s chutí pustili do vyprávění, při němž popsali okolnosti nevídaného obratu. „Na to nikdy nezapomenu. Zůstane to ve mně jako největší zážitek,“ říká Patrik Augusta, který závěrečné tři zápasy odkoučoval v kapse s píšťalkou od táty.

„Na pana Augustu nedám dopustit. Nebýt jeho přístupu, možná by vůbec nebyl zlatý hattrick,“ přidává se Robert Reichel, olympijský šampion z Nagana a trojnásobný mistr světa.

Začátek interview se ale točí kolem juniorského bronzu z Göteborgu.

Přiznejte takhle s odstupem. Do jaké míry jste za stavu 2:5 realisticky věřili, že se to dá otočit?
Augusta:
„Po druhé třetině jsem věřil víc, než v momentě, kdy jsme dostali gól na 2:5. V tu chvíli to byla rána, bylo cítit, jak energie klesla dolů. Ale pořád bylo dost času, nebyl prostor to zabalit. Před třetí částí jsem věřil, že to jde otočit.“
Reichel: „Já jsem si vzpomněl na seniorské mistrovství světa v Německu v roce 2001, když jsme ve finále právě s Finy prohrávali o dva góly, ale otočili jsme to. Tehdy nás vedl Patrikův táta. Pár utkání jsme s nimi odehráli i s juniory a taky se nám to podařilo. Věděl jsem, že nejsou tak psychicky silní.“

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud