1. prosince 2008 • 16:43

Koho sledovat?

Autor: Sport
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vybíráme šest největších hvězd juniorského šampionátu v Kanadě, na které budou jejich národní týmy spoléhat.



JOHN TAVARES
Narozen: 20. září 1990

Jeden z hlavních kandidátů na jedničku příštího draftu. Ten letošní mu těsně unikl, protože byl o pět dní mladší, než připouštějí regule NHL. V sezoně 2006/07 vytvořil střelecký rekord juniorské OHL, když v 67 utkáních nastřílel 72 gólů a vymazal tak historické maximum legendárního Gretzkého.

VICTOR HEDMAN
Narozen: 18. prosince 1990

Největší Tavaresův soupeř v boji o pozici jedničky nejbližšího draftu. Stabilně nastupuje v obraně švédského MODO v Elitserien. V 25 zápasech této sezony si připsal deset bodů za 3 góly a 7 asistencí. Startoval už na minulém juniorském šampionátu v Pardubicích a Liberci, odkud si přivezl stříbro.

OSCAR MÖLLER
Narozen: 22. ledna 1989

Další velká posila Švédů, tentokrát do útoku. Na svém kontě má v dresu Los Angeles už 30 zápasů NHL, v nichž si připsal 13 bodů za 6 gólů a 7 asistencí. Také on už okusil atmosféru mistrovství světa hráčů do 20 let, minule patřil se třemi góly k nejlepším střelcům svého týmu.

NIKITA FILATOV
Narozen: 25. května 1990

Velkou naději nejen ruského hokeje si jako šestku letošního draftu vybral Columbus. Už si vyzkoušel i NHL, v níž odehrál čtyři zápasy a zaznamenal premiérový gól. Zářil už minule v Pardubicích a Liberci, kde se stal druhým nejproduktivnějším hráčem mistrovství.

JAMES VAN RIEMSDYK
Narozen: 4. května 1989
Dvojka draftu z roku 2007, kdy si útočníka vybrala Philadelphia, bude startovat na MS „dvacítek“ potřetí. Před dvěma lety se radoval z bronzu, minule z vítězství v kanadském bodování turnaje. Hraje za univerzitní tým z New Hampshire, v 17 zápasech této sezony si připsal 26 bodů (9+17).

ANGELO ESPOSITO
Narozen: 20. února 1989

V roce 2007 si ho jako celkově dvacátého v draftu vybral Pittsburgh, ale Penguins vyměnili práva na něj s Atlantou. Thrashers letos v létě s talentovaným útočníkem podepsali nováčkovskou smlouvu, ovšem šanci v NHL zatím nedostal. V 21 zápasech juniorské QMJHL si připsal 27 bodů (15+12).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud