Pavel Bárta
29. dubna 2013 • 12:43

Mistři světa Rusové řeší dilema: když pojede Bryzgalov, co Bobrovskij?

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

S kým vyrukují Rusové na šampionátu v Helsinkách a Stockholmu za obhajobou titulu mistrů světa? Trenér Zinetulja Biljaletdinov už má v rukávu nejmíň jednoho žolíka. Účast potvrdil Ilja Kovalčuk z New Jersey, nejvíc zamotanou hlavu však má z brankářů. Předběžně byl domluvený z Iljou Bryzgalovem z Philadelphie. Volní jsou však taky jeho někdejší parťák Sergej Bobrovskij, který měl po podchodu z Flyers životní sezonu v Columbusu, a mistr světa z loňského roku Semjon Varlamov z Colorada.



Připravený nastoupit je rovněž Alexander Sjomin, střelec dvou gólů ve finále proti Slovensku. Otázkou ovšem zůstává, zda mu k tomu v Carolině dají požehnání, protože během sezony prodělal otřes mozku. Z Columbusu by mohli přiletět útočník Arťom Anisimov, obránci Nikita Nikitin a Fjodor Tjutin. Gólman Sergej Bobrovskij prožil v Blue Jackets fantastický rok. Do poslední chvíle živil jejich naději na play off. Místo jedničky však nemá vůbec jisté.

„Z NHL pojedou dva brankáři a vybírat je velmi složité. Určitě se zúčastní Bryzgalov, zbývající dva jsme ještě neřešili. Trojkou bude (Konstantin) Barulin nebo (Vasilij) Košečkin,“ citoval trenéra ruské sborné deník Sovětskij sport.

Podle listu Sport Express měl Biljaletdinov s jedničkou Philadelphie soukromý rozhovor. Údajně přislíbil, že ho na mistrovství světa nechá chytat a na oplátku dostal brankářův souhlas, že se dostaví. „Logika hlavního trenéra je zřejmá: udržet si jednoho z nejtalentovanějších gólmanů země a prověřit ho i s výhledem na olympiádu v Soči,“ napsal ruský deník.

Sport Express zároveň připomněl, že místo v sestavě pro Soči už má přislíbeno i Varlamov, který před rokem Rusům vychytal na mistrovství světa zlato. Dobrý výkon by mohl pomoci k nominaci i Bryzgalovovi. Dokud však tenhle filozof s maskou nebude na místě, nedají se jeho sliby pokládat za věrohodné.

Rodák z Togliatti je stejně nepředvídatelný jako jeho výkony. Už před šampionátem v Quebeku v roce 2008 prezidentovi ruské federace a svému velkému učiteli Vladislavu Treťjakovi taky svatosvatě slíbil, že přijede. Ale přes noc otočil a svoji účast zrušil.

I tak má ovšem Biljaletdinov docela dilema. Pokud by se Bryzgalov dostavil, co s Bobrovským? Ten byl ze všech ruských brankářů v NHL jasně nejlepší, v zámoří o něm mluví jako o velkém kandidátovi na Vezina Trophy pro nejlepšího brankáře a dokonce i na Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče. Mladý brankář Columbusu touží za sbornou nastoupit. Zatím je pravděpodobnější, že by začal jako náhradník. Pokud ale Bryzgalov do Helsinek nedorazí, může se stát jasnou jedničkou Bobrovskij.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud