29. dubna 2013 • 13:15

Kanaďané znají sestavu pro MS: Nechybí hvězdy Stamkos i Giroux

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedenáct hráčů se zkušenostmi z mistrovství světa zařadil generální manažer Steve Yzerman do nominace Kanady na hokejový šampionát ve Stockholmu a Helsinkách. Hlavní hvězdou aktuálně dvaadvacetičlenného týmu je útočník Tampy Steven Stamkos, který byl ve zkrácené sezoně druhým nejproduktivnějším hráčem NHL.



Mezi opory týmu kouče Lindyho Ruffa by měli patřit obránci Stéphane Robidas, Brian Campbell nebo útočníci Claude Giroux, Eric a Jordan Staalové, Jordan Eberle či Matt Duchene. Nejvíce zástupců v týmu - čtyři - mají Carolina, Philadeplhia a Edmonton. V nominaci je i jeden hráč působící v Evropě - brankář Michael Garnett působící v ruském Čeljabinsku.

"Od hráčů, které jsme oslovili, jsme získali pozitivní ohlasy, za což jsme velmi rádi," uvedl Yzerman. Kanaďané, kteří budou ve stockholmské skupině i soupeřem českého týmu, mohou na soupisku doplnit ještě tři hráče do pole.

Nominace:

Brankáři: Devan Dubnyk (Edmonton Oilers), Michael Garnett (Traktor Čeljabinsk/KHL), Mike Smith (Phoenix Coyotes),
obránci: Brenden Dillon, Stéphane Robidas (oba Dallas Stars), T.J. Brodie (Calgary Flames), Brian Campbell (Florida Panthers), Jay Harrison (Carolina Hurricanes), Luke Schenn (Philadelphia Flyers), Justin Schultz (Edmonton Oilers),
útočníci: Claude Giroux, Matt Read, Wayne Simmonds (všichni Philadelphia Flyers), Jeff Skinner, Eric Staal, Jordan Staal (všichni Carolina Hurricanes), Matt Duchene, Ryan O'Reilly (oba Colorado Avalanche), Jordan Eberle, Taylor Hall (všichni Edmonton Oilers), Andrew Ladd (Winnipeg Jets), Steven Stamkos (Tampa Bay Lightning).

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud