1. května 2013 • 11:29

Reprezentanti odletěli na MS do Švédska, s týmem už je i Šmíd

Autor: ČTK, mjk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | V tradičních kožených bundách a v pohodovém rozpoložení odletěli čeští hokejisté na mistrovství světa ve Stockholmu a v Helsinkách. K týmu se dnes připojil obránce Ladislav Šmíd z Edmontonu. Již od úterka je s mužstvem brankářská jednička Ondřej Pavelec, zbývající posily z NHL se budou kouči Aloisi Hadamczikovi hlásit až v dějišti šampionátu. Hráči jsou odhodlaní prodloužit medailovou sérii z posledních tří šampionátů.



"Nechtěl jsem jet rovnou do Švédska. Radši jsem se chtěl co nejdříve připojit k týmu, abych už cestoval s ostatními. Mám navíc při cestě ze zámoří vždycky hodně zavazadel, i teď to bylo asi pět tašek," řekl Šmíd před odletem novinářům.

V Česku se skutečně jen mihnul. "Stihl jsem jen vyložit věci, navečeřet se s rodinou a jel jsem zpátky na letiště," uvedl zadák Oilers, jimž opět unikl postup do play off. Ne se všemi spoluhráči se už vůbec kdy viděl. "Ahoj, já jsem Láďa," obcházel jednotlivce ve frontě na odbavení.

Čeští hokejisté odletěli na 1. máje do Švédska na MS. Cíl? Medaile!
Video se připravuje ...

"Věřím tomu, že ten tým, jak se dává dohromady, si sedne morálně a všichni budou chtít nejen sami pro sebe, ale pro celý národ. Věřím, že hráči budou chtít hrát tak, abychom vyhráli a ne aby jeden bodoval a druhý ne. Pak to bude dobré," řekl Hadamczik, jenž s týmem získal na minulých dvou šampionátech vždy bronz.

Hokejoví reprezentanti vybalují bagáž z autobus před odletem do Švédska
Hokejoví reprezentanti vybalují bagáž z autobus před odletem do Švédska

Na letšti panovala uvolněná atmosféra. Stres si nechtěli připouštět ani ti nejmladší. "Sice tam budou hráči, proti kterým jsem zatím hrál tak maximálně na Playstationu, ale moc se těším," poznamenal při odletu benjamínek českého výběru, 19letý Tomáš Hertl.

Reprezentaci čeká ještě ve středu ve Stockholmu večerní trénink. Na něm už by měl mít trenér k dispozici téměř kompletní kádr. Až v pozdějších hodinách dorazí už pouze dvojice z Phoenixu Radim Vrbata s Martinem Hanzalem.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud