16. května 2013 • 20:41

Chápu Stalina, tvrdil Bryzgalov. Pak brankáře vyhnali z ledu Američané

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Slovácko - Sparta: Juroška trefil ruku Kairinena, penalta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Při zápasu se Spojenými státy opouštěl led po 40 minutách a čtyřech obdržených brankách. Ruský brankář Iljia Bryzgalov dokázal ale zaujmout i před zápasem, který skončil pro sbornou hrůzným debaklem 3:8. Dvaatřicetiletý reprezentační gólman se rozpovídal o svém vysněném životním setkání. "Rád bych si popovidal s Čingischánem nebo Stalinem," vykládal pro stránky championat.ru.



Jako každý sportovec se během své kariéry točí ve velké spirále nekonečných odpovědí na otázky. Ale co by se stalo, kdyby sám Bryzgalov byl na opačné straně? Koho by rád zpovídal? "Většina z těch lidí už není naživu. Jsou to například Stalin, Čingischán nebo Einstein," řekl brankář Philadelphia Flyers.

A brankář, který se v zámoří proslavil například výroky o vesmíru nebo medvědech, se nezalekl ani kontroverzí, spojených se Stalinovým jménem. "Přišel do silné země, která právě prošla revolucí. Bylo to tu prošpikované zrádci, špehy a špiony, lidé chodili ven se zbraněmi, celý stát byl v ruinách. A proto bylo potřeba někoho, kdo bude vládnout pevnou rukou," řekl Bryzgalov o tom, proč vidí v určitém jednání bývalého generálního tajemníka Komunistické strany Sovětského svazu určitou logiku.

"Myslím, že jeho historická role byla pozitivní. Chápu logiku jeho uvažování, ačkoliv se vším se souhlasit nedá," prohlásil brankář.

Přesto každý ví, že se jednalo o jednoho z nejkrutějších diktátorů v historii lidstva, který má na rukou krev milionů obětí. "Já vím, že je to tak, ale tehdy se dané věci jinak vyřešit nedaly. Ano, plno nevinných lidí přišlo tenkrát o život, já vím..." řekl ruský brankář.

Tenhle chlapík má zkrátka co říct ke všemu. Schválně, co sdělí k dnešnímu vypadnutí Ruska s týmem USA, na kterém se on sám také podílel. Brankoviště opustil po čtyřiceti minutách a čtyřech obdržených brankách...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud