18. května 2013 • 16:12

Sekera ťal do Slováků: Ať se zamyslí, jestli chtějí hrát profesionálně

Autor: tbl, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zklamání z výsledku hokejového MS nepanuje pouze v Česku. Čtvrtfinálovou prohrou skončil turnaj i pro Slováky a ačkoliv proti Finsku (3:4) podali podstatně heroičtější výkon než čeští hokejisté, vyřazení přesto hodně bolí. Reprezentační obránce Andrej Sekera, který v zámoří hájí barvy Buffala Sabres, dokonce vyzval některé spoluhráče, aby zvážili další pokračování sportovní kariéry.



Slovensko si ve čtvrtfinále proti Finsku zadělalo na problémy už v první třetině, kterou prohrálo 0:3. "V úvodu jsme strašně zaspali. Nevím, kde byli někteří hráči a co se jim zrovna zdálo," zlobil se po zápase Sekera při rozhovoru se slovenskými novináři.

V dalším průběhu se Slováci sice probudili a dokázali i vyrovnat, o vítězství domácího týmu však v 49. minutě rozhodl nikým nehlídaný Aaltonen, při jehož trefě fatálně selhala obrana.

Podle šestadvacetiletého Sekery, který na MS reprezentoval už pošesté v kariéře, bylo jednou z příčin slovenské porážky přílišné uspokojení z postupu do čtvrtfinále a z toho plynoucí nízká míra koncentrace. Po zápase si proto nebral servítky.

"Člověk si prostě musí uvědomit, že taková příležitost znovu nemusí přijít. Hrál jsem už i o záchranu a ponaučil jsem se z toho. Myslím si, že tento šampionát by měl některým klukům otevřít oči a měli by se zamyslet, zda chtějí hokej hrát profesionálně, nebo jestli jim stačí takto málo," zuřil.

Slováky i Česko tak nakonec trápí podobné problémy. Ani jeden z bývalých federálních partnerů letos na turnaji nedokázal dostat ze svých hráčů maximum...
Slovenští hokejisté se skvěle vrátili do zápasu, na výhru to však nestačilo
Slovenští hokejisté se skvěle vrátili do zápasu, na výhru to však nestačilo

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Tabulky Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině A se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud