Zdeněk Janda
8. května 2014 • 08:30

EXKLUZIVNĚ: Podívejte se do prostorné kabiny národního týmu!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MINSKU | Kousek od ledu. Obrovská. Komfortní. „Je prostě super!“ shodují se čeští hokejisté o kabině, kterou národní tým má v aréně Čižovka. A díky iSportu do ní můžete exkluzivně nahlédnout. Fotografie jsme pořídili před včerejším prvním tréninkem mužstva v Minsku. Šampionát startuje v pátek, kdy se výběr kouče Vladimíra Růžičky od 19.45 hodin utká se Slováky.



„Kabina je obrovská. Je tam navíc ještě dalších pět kabinek, kde máme zázemí pro trenéry, doktory, je tam převlíkárna pro hráče. Když to srovnám třeba s tím, kde jsme byli v roce 2009 při šampionátu ve Švýcarsku, tak to byla kabinečka… To se nedá srovnávat,“ tvrdí trenér Vladimír Růžička .

„Celkově je zázemí super,“ přidává se útočník Jakub Klepiš , jenž v pátečním duelu dostal místo v elitní formaci vedle Jaromíra Jágra a Vladimíra Sobotky .

Čeští hokejisté se dočkali v Bělorusku příjemného přívítání
Video se připravuje ...

Šatna je umístěná hned vedle vstupu na ledovou plochu, problém může být pouze s tím, že je dost daleko od míst, v nichž probíhají po trénincích i zápasech rozhovory s novináři. Pokud jde ale o vlastní zázemí, hokejisté si nemají na co stěžovat.

„Podmínky jsou příjemné, všechno zatím funguje,“ dodává i centr Vladimír Sobotka , další člen českého TOP komanda. Ten by ale uvítal o malinko kvalitnější led. "Snad ho příště pořádně zamrazí a bude to dobré," doufá posila z týmu St. Louis Blues.

Jinak v hale včera ještě probíhaly poslední úpravy, bylo znát, že aréna nefungovala na plný provoz. Dnes už by se mělo všechno vyladit tak, aby zítra mistrovství mohlo vypuknout naostro. Češi hrají v menší aréně, ta hlavní, v níž v KHL působí místní tým Dinamo Minsk, je umístěná na druhém konci města.

Lukáš Kašpar si připravuje hokejku
Lukáš Kašpar si připravuje hokejku

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud