Květoslav Šimek
14. května 2014 • 13:40

Hossa a Handzuš jdou v NHL dál, Slováci dopsali Haščáka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér slovenských hokejistů Vladimír Vůjtek překopal po prohře s Francií (3:5) složení svého týmu. Na dnešní zápas proti Norům (19.45, online na www.isport.cz) zůstala pohromadě jen Šatanova formace. Na soupisku trenéři dopsali útočníka Marcela Haščáka. I proto, že zkušení matadoři Marián Hossa a Michal Handzuš jdou ve Stanley Cupu s Chicagem dál.



„Čekají nás ještě čtyři zápasy!“ burcoval Vůjtek své hráče. „V prvních třech jsme prohráli poslední třetiny (skóre 0:8) a to něco signalizuje zejména o psychické síle mužstva. Dobrý tým tyhle zápasy dotáhne k bodovému zisku. Sebevědomí a zkušenosti spolu souvisí. Méně zkušení hráči se bojí konce zápasu, nechtějí udělat chybu a potom ji z přemíry snahy udělají…“

Slováci v posledních třetinách ztratili slibně rozjeté zápasy s Českem (2:3 v prodloužení), Kanadou (1:4) a nečekaně i s Francií (3:5). Ve všech zápasech vedli, ale v posledních minutách o body přišli. Chybami i zbytečnými fauly.

„Kdybychom prohráli suverénním způsobem, bylo by to jiné,“ říkal slovenským novinářům útočník Tomáš Tatar. „Zápasy jsme si ale prohráli sami, nezvládli jsme je. Každý si musí uvědomit důležitost situace a každý musí přispět týmu, abychom získali body.“

Před zápasem s Norskem trenér Vůjtek zpřeházel složení formací. Marcel Haščák by měl hrát ve třetím útoku s Pánikem a Marcinkem. Mimo sestavu zůstal pardubický útočník Tybor.

Na slovenské soupisce zůstává poslední volné místo. Podle všeho pro obránce. Trenéři čekají, jak v sedmém utkání Stanley Cupu dopadne Boston s Montrealem. Za Bruins hrají obránci Zdeno Chára a Andrej Meszároš.

Zápas Slovensko - Norsko sledujte ONLINE zde »

Předpokládaná sestava Slovenska proti Norsku: Laco - Sloboda, Ďaloga, Valach, Švarný, Brejčák, Marinčin, Čerešňák - Šatan, Hrivík, Nagy - Tatar, Mikúš, Miklík - Pánik, Marcinko, Haščák - Skokan, Šťastný, Réway – Viedenský.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud