Jakub Hlaváč
6. listopadu 2014 • 12:12

Černý trh už jede! Podívejte se, jak vystřelil ceny lístků na MS

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Černý trh funguje. A bohužel funguje výrazně lépe než terminály společnosti SAZKA. Druhý den prodeje se vstupenky na český hokejový šampionát daly na zápasy domácí reprezentace sehnat velmi snadno. Zásadní problém ovšem byl, že za hodně peněz a NELEGÁLNÍ cestou.



Stačilo projet internetové burzy a vybírat. Je libo navštívit zápas Čechů proti Švýcarsku v základní skupině mistrovství světa? Jeden telefonát, šest a půl tisíce korun a jeden balíček obsahující bonus v podobě klání Lotyšska s Francií byl váš.

Inzerující na serveru bazos.cz na sebe nechal i telefonický kontakt, takže domluva byla velmi jednoduchá. Zrovna v tomto případě se dá věřit, že nešlo o profesionálního překupníka. Spíše o fanouška, který v první vlně prodeje uspěl jen napůl.

„Přes známého známého jsem pak sehnal lístek na naše proti Kanadě za osm tisíc, tak chci pokrýt tu ztrátu. Vím, že ta cena je přemrštěná,“ říkal muž téměř omluvně. A to ještě předtím než dostal informaci, že hovoří s redaktorem deníku Sport.

Na internetu se už rozjel prodej vstupenek na hokejové MS 2015. Podívejte se na příklad jedné z nabídek.
Na internetu se už rozjel prodej vstupenek na hokejové MS 2015. Podívejte se na příklad jedné z nabídek.

Druhý pokus byl podobně snadný. Stačilo uspět v emailové „aukci“. Sraz a předání z ruky do ruky pak mělo proběhnout na některé ze stanic pražského metra. Ani v jednom případě se pravděpodobně nejednalo o „profesionálního“ obchodníka na černém trhu.

Přesto se oba dopouštěli trestné činnosti, protože: „... Vstupenku nelze dále přeprodávat. Vstupenka je cenina, její padělání a pozměňování je trestné. Padělaná nebo pozměněná vstupenka je neplatná. Držitel vstupenky ji nesmí využívat pro reklamní účely...“ stojí psáno v podmínkách pořadatelů.

Riziko podstupuje i nákupčí. Hrozí mu, že v den D přijde k turniketu a jeho propustka do arény bude zablokována. Organizátoři mohou pochopitelně jednotlivé lístky podle jejich unikátního kódu dohledat a v „extrémním“ případě ji znehodnotit. Co znamená ono „extrémní“, nechce organizační výbor MS specifikovat, jelikož by tím odhalil svou strategii boje proti špinavým praktikám. Stejně tak nebude odhalovat, jaké ochranné prvky se na jednotlivých tiketech skrývají a potvrzují jejich pravost.

Bezpečnostní ředitelku Veroniku Fáberovou nejvíce mrzelo, že se pokoutně kšeftovalo i se zápasy, které ještě nejsou vyprodány ani na oficiálních místech, kde jsou nabízeny za 190 korun. V hlavním městě šlo o duely Rakousko-Kanada a Švédsko Rakousko.

„V rámci stanovení cenové politiky šampionátu jsme se snažili zpřístupnit mistrovství všem, na vybraná utkání jsme zvolili opravdu,lidovou cenu´. O to větší je naše zklamání, že se někteří,takzvaní fanoušci´ snaží tyto vstupenky prodat za několikanásobně vyšší sumy. To je pro nás hodně smutné zjištění,“ vzkázala.

Jisté je, že ji čeká ještě hodně práce. Protože s překupníky se potýká hokejový šampionát každý rok, bez ohledu na místo konání. Jejich snaha vydělat co nejvíce se bude stupňovat, čím blíže bude start turnaje, a během něj gradovat.

Závěr je jednoduchý. Zvolte raději televizi než nejistý nákup.

JAKÉ NABÍDKY OVĚŘIL DENÍK SPORT?
Česko-Švýcarsko + Lotyšsko-Francie za 6500 korun
Česko-Švýcarsko + Lotyšsko-Francie za 9000 korun (dvě vstupenky)
čtvrtfinále za 13 000 korun
JAKÉ BYLY PŮVODNÍ CENY BALÍČKŮ?
Česko-Švýcarsko + Lotyšsko-Francie za 1880 – 2480 korun
čtvrtfinále za 4780 – 5980 korun
JAK JEŠTĚ ZÍSKAT VSTUPENKY (legální cestou)?
Z nevyzvednutých a neuhrazených rezervací (každý den po půlnoci) na www.sazkaticket.cz
Od února, kdy startuje prodej lístků na jednotlivé zápasy (zde je reálné uvolnění vstupenek z blokací pro IIHF, marketingovou společností Infront a jejich partnery a dalších technických blokací)

Tak začal prodej lístků na MS 2015. Kolabující systém rozčílil fanoušky
Video se připravuje ...

Hokejová fanynka Adéla Stehlíková toužila po lístcích na MS tolik, že kvůli problémům s terminály vyrazila do Prahy až z Hulína. Na Česko se ale stejně nedostane, už bylo bohužel vyprodáno.
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud