25. dubna 2016 • 11:33

Zmatky s brankáři. Vůjtek doufal, Mrázek ale start na MS popřel

Autor: asu
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

V kabině hokejové reprezentace se i zdánlivě jasné věci mění každým dnem. Trenér Vladimír Vůjtek ještě v pátek vyloučil příjezd brankáře Petra Mrázka na mistrovství světa, po sobotním zápase ve Finsku už tak určitý nebyl a zcela otočil. Novináře zaskočil tím, že je připraven na oporu Detroitu dál čekat. „Mrázek se vyjádřil, že nepřijede, ale v novinách bylo něco jiného. Uvidíme, jak se to vyvine,“ řekl nečekaně Vůjtek. Ale Mrázek opět brzy v blogu pro iSport.cz potvrdil, že na MS nedorazí.



V dění kolem obsazení postu brankářské jedničky českého týmu na mistrovství světa se dějí zvláštní věci. Ještě v pátek trenér Vladimír Vůjtek vyloučil příjezd Petra Mrázka , protože čtyřiadvacetiletý gólman nemá v NHL smlouvu na příští sezonu a prý nechce start na šampionátu riskovat. Zpráva zasáhla plány realizačního týmu, dotkla se i fanoušků, kteří ve start nejlepšího českého gólmana této sezony doufali.

Najednou jako by bylo vše jinak: Vůjtek po sobotním zápase v Kouvole naznačil, že bude na Mrázka dál čekat. A to odpovědí na jednoduchou a zcela konkrétní otázku. Je situace v brankovišti vyřešena?

„To já nemůžu říct. Ještě jsou ve hře dva v Americe. Mrázek se vyjádřil, že nepojede, ale v novinách přišlo něco jiného, takže nevíme, jak se ta situace vyvine. A ve hře je samozřejmě ještě (Michal) Neuvirth,“ odpověděl doslova Vůjtek, čímž přítomné novináře zaskočil.

S oporou Detroitu měl o tom po telefonu mluvit manažer reprezentace Slavomír Lener . Protože se v případě Neuvirtha dlouho spekuluje o tom, že brankář Flyers po včerejším vyřazení neprojde lékařskou prohlídkou, pro mistrovství světa se počítalo s evropskou dvojicí Dominik Furch – Pavel Francouz. Najednou je, alespoň dle trenérových slov, toto nejisté.

Jak vysvětluje rozhodnutí nejent na MS? Celý blog Petra Mrázka pro iSport.cz čtěte zde>>>

Mrázek se ale v blogu pro iSport.cz vyjádřil naprosto jasně. "Z mistrovství světa jsem se omluvil. S panem Lenerem jsem mluvil týden zpátky ohledně toho, jak by to dopadlo, kdybychom vypadli. Rád bych reprezentoval, vždycky jsem zájem měl. I v té době, kdy jsem reprezentovat nemohl. Ale teď je situace trochu jiná. Nebylo to nejjednodušší rozhodování, ale je to tak, že nepojedu."

Podobný postup mu doporučili také ostatní lidé z hokejového prostředí kolem něj.  "Fanoušci to vidí trochu jinak, než samotní hráči. Myslím, že kdyby byli ve stejné situaci a měli se rozhodnout, jestli riskovat zdraví nebo podepsat dlouhou smlouvu za super peníze, tak by se asi rozhodli stejně jako já. Respektuju všechny názory, ale moc si negativní emoce neberu, nevnímám," vysvětlil Mrázek.

Vedení týmu přitom bylo s hráči ze zámoří v kontaktu, asistenti Jaroslav Špaček s Jiřím Kalousem cestovali do zámoří na inspekční cesty. Několik hráčů včetně Mrázka v průběhu sezony navštívili. O tom, jak velkou chuť přijet do Moskvy hráč má, museli minimálně tušit. I proto je zvrat zvláštní.

Vůjtkovi už se předem omluvil Ondřej Pavelec , který nejprve do Česka vzkázal, že na šampionát rád přijede, následně však údajně neprošel zdravotní prohlídkou ve Winnipegu. Do Moskvy z rodinných důvodů nechtějí jet ani Alexander Salák a Jakub Kovář . Jasněji by trenéři měli mít na zítřejším srazu týmu ve Znojmě.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * Hokejové brusle na Heureka.cz

Aktuální zápasy
Články odjinud