Petr Mrázek
25. dubna 2016 • 11:35

Na mistrovství světa nepojedu, rozhodování nebylo nejjednodušší

Autor: Petr Mrázek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z mistrovství světa jsem se omluvil. S panem Lenerem jsem mluvil týden zpátky ohledně toho, jak by to dopadlo, kdybychom vypadli. Rád bych reprezentoval, vždycky jsem zájem měl. I v té době, kdy jsem reprezentovat nemohl. Ale teď je situace trochu jiná. Nebylo to nejjednodušší rozhodování, ale je to tak, že nepojedu.



Důvodem je, že nemám s Detroitem smlouvu. V jednání je moje první velká smlouva, nechci riskovat, že bych se zranil a nedostal ji. Nikdy nevíte, co se může stát. Proto jsem se rozhodl, že nepojedu.

Samozřejmě počítám i s tím, že to vyvolá i negativní emoce. Vím, jak to chodí, když hráč nejede na mistrovství světa, protože nemá smlouvu v NHL. Fanoušci to vidí trochu jinak, než samotní hráči. Myslím, že kdyby byli ve stejné situaci a měli se rozhodnout, jestli riskovat zdraví nebo podepsat dlouhou smlouvu za super peníze, tak by se asi rozhodli stejně jako já. Respektuju všechny názory, ale moc si negativní emoce neberu, nevnímám.

Lidé, kteří se kolem hokeje pohybují, mi doporučují to samé. Mají stejný názor jako já, neriskovali by. Jsem rád, že v tomhle nejsem sám.

Ve Stanley Cupu jsem byl rád za Neuviho (Michala Neuvirtha), jak vrátil Philadelphii zpátky do hry v play off. Rozhodně ještě Washington potrápili, chytal výborně. Jinak to jde myslím vše podle plánu. Že Pittsburgh porazí Rangers, to se dalo čekat. Mají parádní formu! I když vystřídali dva mladé gólmany, nováčky k tomu, tak šli v pohodě dál. Protože dávali góly.

Ze Západu jsem rád, že se daří Hertlíkovi s Romanem Polákem a se San Jose postoupili. No a Chicago ukazuje, že s play off rozhodně zkušenosti mají. Tahle série proti St. Louis by si zasloužila být finále konference. Oba týmy jsou hodně kvalitní. Když to Chicago stáhlo 2:3 na zápasy ve druhém prodloužení, hned jsem hlásil, že postoupí. Mají strašně kvalitní tým. Tři Stanley Cupy za pět let, to mluví samo za sebe.

Blogy Petra Mrázka pro iSport.cz čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud