12. dubna 2018 • 18:19

Zadina má po play off. Reprezentace? Jel bych hned, říká střelec

Autor: ryp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na rovinu, nikoho tahle možnost nenapadla. Aby dostal mladý bombarďák Filip Zadina pozvánku do kempu před mistrovstvím světa? Vždyť hraje play off v kanadské juniorce. A Halifax neplánoval končit brzy. Jenže situace se otočila. Na špatnou stranu pro klub z QMJHL, na zajímavou pro reprezentaci. Halifax vypadl překvapivě hladce už ve druhém kole. Prohrál 0:4 na zápasy. Osmnáctiletý střelec by neváhal dorazit do Česka, pokud by zapadal do plánů Josefa Jandače.



Filip Zadina byl z toho, jak se sezona vyvinula, rozmrzelý. Stejně jako celý Halifax. Všechno šlo skvěle, tým se jevil silně. Jenže ve druhém kole play off je spláchl Charlottetown 4:0. Konec. „Byli neúnavní, pořád šlapali na plyn. Využili šance, odskočili nám a my je už nedohnali. Hráli dobře. V minulém roce šli do semifinále a teď tyhle zkušenosti využili,“ utrousil kouč Jim Midgley po porážce 2:4 v posledním zápase. Český útočník Filip Zadina dal gól, ale nestačilo to. Série se neprotáhla dál.

„Možná si Zadina zahraje za Česko na mistrovství světa, které začíná v Kodani 4. května,“ hned vypálil Steve Kournianos, analytik pro thedraftanalyst.com. Nabízí se, aby reprezentace talentovaného útočníka, který na posledním MS do 20 let nastřílel 7 gólů v 7 zápasech, vyzkoušela. Zatím ke kontaktu nedošlo. Zadina je křídlo, kterému se na draftu předpovídá první pětka, nejoptimističtější prognózy ho vidí i na druhém místě hned za Rasmusem Dahlinem.

Filip Zadina byl prvním střelcem zápasu
Filip Zadina byl prvním střelcem zápasu

Tím spíš se tenhle scénář nabízí, když Filip Zadina má extrémní chuť dál hrát. Nechce se mu ještě končit sezonu. „Pokud bych dostal pozvánku na reprezentační kemp, na nic nebudu čekat a hned jedu na letadlo. Reprezentace pro mě znamená úplně nejvíc a tohle by byl sen, každý trénink a třeba i jeden zápas,“ řekl iSport.cz.

Josef Jandač několikrát naznačil, že chce vidět před MS mladé hráče. Proto už v nominaci jsou teenageři Filip Chytil nebo Martin Kaut, po finále by se mělo dostat i na Martina Nečase. Sice se čeká, jak dopadne první kolo Stanley Cupu, odkud by Česko mohlo získat pár zajímavých borců. Ale stejně tak platí, že mladí hráči mají kvůli absencím Jana Kováře , Lukáše Radila , Jiřího Sekáče a spol. šanci jet na velkou akci, jako nikdy.

Zadina v základní části QMJHL nasbíral během 57 zápasů 82 bodů (44+38), v 9 utkáních play off pak přidal 12 bodů (5+7), od vedení soutěže obdržel po konci základní části cenu pro nováčka s nejvyšším potenciálem se prosadit na draftu. „Pokud mu dáte na vrcholku kruhu místo, dříve nebo později se prosadí,“ glosoval jednu jeho akci nedávno Willy Palov, redaktor Halifax Chronicle Herald. Případná pozvánka na České hokejové hry by pro Zadinu měla extra velkou cenu. Akce se koná v Pardubicích, tedy ve městě, kde vyrostl.

Je připravený hned zabalit kufr, když bude potřeba. Cítíte z něj nadšení, že klidně i kvůli jednomu tréninku by se přetrhl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud