Zdeněk Janda
22. května 2019 • 13:24

Češi trénovali na Němce. Zkoušeli nájezdy, Vrána možná nebude hrát

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BRATISLAVY | Český národní tým má za sebou trénink před čtvrtečním čtvrtfinále proti Německu (20:15). Na led vyjeli v 11 hodin a strávili na něm zhruba 55 minut. Kdo bude v klíčovém duelu chytat, zůstává otázkou. Dá se však očekávat, že to bude Patrik Bartošák, který na turnaji odchytal všechny zápasy proti silnějším soupeřům. Změna by mohla poznamenat i druhý útok, kam se v průběhu tréninku přesunul Ondřej Palát místo Jakuba Vrány. Přípravu na čtvrtfinálový duel proti Německu jsme sledovali ONLINE.



13:24 A co o Němcích a její hvězdě Leonovi Draisaitlovi řekl Radek Faksa, útočník Dallasu? „Musíme si na něj dávat velký pozor.  On je jeden z nejlepších hráčů NHL, umí obejít jeden na jednoho, umí nahrát. Musíme si ho hlídat, kde zítra bude. Osobku na něj hrát nebudeme, ale musíme si na něj dávat většího bacha než na ostatní. Maličkosti si hlídat musíte víc, když s ním jdete do souboje, víte, kdo to je.“

13:05 Poslední čtvrtfinále s Němci zažil Robert Reichel, který je teď jako asistent kouče. Tehdy tým vedl z pozice kapitána. A reprezentace celý šampionát vyhrála. "Vzpomenu si na to, je to dlouho. Zápas jsme odehráli výborně, Němce jsme k ničemu nepustili. Určitě bych se nezlobil, kdy šampionát skončil stejně... Ale je jiná doba, jiní hráči... Kdyby bylo něco podobného, nikdo by se nezlobil," reagoval s úsměvem.

Reichel si zkoušel při tréninku i jeden nájezd. Právě on vešel do dějin jako ten, který rozhodl semifinále s Kanadou na olympiádě v  Naganu. Při tréninku mu ale nájezd nevyšel. "Ukázal jsem klukům, jak to nedělat," pousmál se.

12:53 Ohledně gólmanů nechtěl kouč Říha nic prozradit. Pouze uvedl, že brankář, který půjde do akce, už to ví. Podle odhadů iSportu bude chytat Patrik Bartošák.

Michael Frolík, zkušený útočník, který v roce 2011 získal tady na MS bronz, o Němcích řekl: "Musíme si hlavně dát pozor na Draisaitla. Je to hráč, který umí sám rozhodnout."

12:49 Rychlá reakce Jakuba Vrány: "Jsem střelec, chtěl bych pomoct týmu k vítězství, ale nakonec je stejně jedno, kdo ty góly dá. Je mi jedno, jestli budu hrát tři střídání, nebo 16 minut. Hlavně aby tým vyhrál."

12:45 Dlouho po tréninku zůstali na ledě ještě Filip Chytil a Jakub Vrána. Je možné, že ani jeden z nich se zítra nevejde do sestavy. Kouč Miloš Říha k tomu řekl: "Ve druhé formaci trénovali ve čtyřech, není vyloučené, že Vrána hrát nebude."

Podle tréninku se dá usuzovat, že druhá formace bude v tomto složení: Palát - Faksa - Jaškin. 

11:54 Vypadá to na konec tréninku.

11:53 Teď jel nájezd Robert Reichel, který rozhodl v Naganu semifinále. Puk mu ale ujel...

11:52 A teď krásnou parádu předvedl Zámorský. Gól dal i Kolář, další obránce.

11:51 Zatím jediní hráči, kteří nájezdy proměnili, byli Gulaš a Hronek.

11:50 Takže to opravdu vypadá, že druhá formace bude v tomto složení: Palát - Faksa - Jaškin.

11:49 Hokejisté teď nacvičují nájezdy. V brance jim jako první z brankářů čelí Bartošák.

11:47 Vrána se do nácviku přesilových formací aktuálně nezapojuje. A když ano, tak jako bránící hráč.

11:45 Druhá přesilovková formace: Rutta, Kubalík, Palát, Řepík, Faksa.

11:44 Při některých cvičeních se místo Vrány ve druhé formaci objevil Palát. Takže je možné, že se tenhle druhý útok ještě může měnit.

Hlavní trenér národního týmu Miloš Říha se baví na českém tréninku před čtvrtfinálovým soubojem proti NěmeckuFoto Barbora Reichová (Sport)

11:42 Zdá se, že útočník Filip Chytil, který má za sebou celou sezonu v Rangers, se opět nevejde mezi útočníky, kteří budou v akci.

11:40 Ve čtvrté lajně to vypadá také stejně: Palát - T. Zohorna - Řepík.

11:39 Také druhá formace je jako včera: Vrána - Faksa - Jaškin.

11:38 Stejná je i první formace: Voráček - Simon - Frolík.

11:37 Zatím se dá vypozorovat, že zůstává stejný "plzeňský" útok Kubalík - Kovář - Gulaš.

11:35 Seshora, jako obvykle, sleduje trénink i Petr Nedvěd, generální manažer národního týmu. Trénink se teď odehrává na jedné půlce, pilují se mimo jiné vhazování.

11:30 Trénink je teď rozdělený na dvě skupiny. Obránce a útočníky. Beci trénují střelu, asistuje jim u toho Karel Mlejnek. Miloš Říha a Robert Reichel se věnují útočníkům.

11:29 Na střídačce nechybí ani Miloš Říha mladší, syn hlavního kouče, který u týmu působí jako poradce a skaut. Byl to s největší pravděpodobností on, kdo pozoroval české soupeře přímo v Košicích.

11:26 I na tréninku je jasně vidět, jak to rychle jezdí českému kapitánovi Voráčkovi. Jak rychle bruslí. Během turnaje mluvil o tom, jak se dobře cítí... I díky náročným tréninkům během přípravy před MS.

11:21 Hráči zatím dělají cvičení, ze kterých se nedá rozpoznat, jestli dojde k nějakým změnám ve složení jednotlivých formací.

Nejproduktivnější obránce turnaje Filip Hronek soustředěně pozoruje český trénink před čtvrtfinále, za ním spoluhráči ze třetího útoku Jan Kovář a Dominik KubalíkFoto Barbora Reichová (Sport)

11:16 Tým na ledě je kompletní, nechybí ani kapitán Jakub Voráček, který se teď baví s hlavním koučem Milošem Říhou. Voráček je nejproduktivnější český hráč na MS od vzniku samostatné republiky. Pobral v základní fázi 15 bodů (3+12) v sedmi duelech.

11:14 Právě i zdlouhavý a únavný transfer mezi dvěma konci Slovenska byl důvod, proč si Češi přáli zůstat v Bratislavě. I proto, že se jim v hale daří, vyhráli šest ze sedmi zápasů v základní skupině.

11:12 Hráči jenom lehce popojíždějí... Pokud jde o Němce, ti se dneska vlakem přesouvají z Košic do Bratislavy. Trénovat by tady měli okolo šesté hodiny.

11:08 Na led akorát vstoupil i Robert Reichel, současný asistent. A pamětník poslední vzájemné bitvy s Němci ve čtvrtfinále MS. Bylo to v roce 1996 ve Vídni, kde byl Reichel kapitán a Češi tehdy celý turnaj vyhráli...

11:06 Na ledě je i útočník Jan Kovář, s nímž si můžete v dnešním vydání deníku Sport přečíst rozhovor i o tom, jak moc ho láká udělat to samé jako jeho velký vzor - Pavel Patera. Přihrát na nějaký velký gól, který rozhodne o medaili na velké akci.

11:03 Trenéři zatím neoznámili, kdo ve čtvrtfinále bude chytat, ale vzhledem k tomu, že proti nejtěžším soupeřům ve skupině nastoupil Patrik Bartošák, dá se čekat, že právě on dostane šanci i zítra proti Němcům. Ale jisté to není, trenéři to nejspíš neřeknou naplno.

11:01 Na ledě už jsou všichni tři gólmani včetně Zdeňka Orcta, trenéra brankářů.

10:50 Trénink by měl začít v 11:00.

Patrik Bartošák kryje na tréninku zakončení Petra Zámorského. Dá se předpokládat, že právě posila Třince naskočí do čtvrtfinále proti Německu
Patrik Bartošák kryje na tréninku zakončení Petra Zámorského. Dá se předpokládat, že právě posila Třince naskočí do čtvrtfinále proti Německu

Maséři národního týmu: Pro štěstí jsme přivezli slona a Patrika Bartošáka
Video se připravuje ...

FAKTA MS: Šestá česká výhra. Britové slavili záchranu kuriózním pokřikem
Video se připravuje ...

Utkání se Švýcary sledoval i trenér slovenského nároďáku Pavel Hapal. Jsem velký hokejový fanoušek, říká
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud