Ondřej Kuchař
14. května 2022 • 18:31

Tyč, tyč. A ven! Musel jsem se smát, nechápal Červenka nájezd

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z TAMPERE | Nejsmůlovatější nájezd v historii mistrovství světa? Ten od Romana Červenky na tento titul klidně může aspirovat. Ve 33. minutě se rozjel k trestnému střílení. Střelou trefil jednu tyčku, od ní šel puk do druhé. Pak se odrazil od brankáře Velké Británie a zastavil se na čáře. „V hlavě jsem si říkal, že to tam snad spadlo. Bohužel ale ne,“ culil se kapitán po utkání. Pech ho mrzet nemusel, Češi vyhráli 5:1.



Ve 33. minutě rozhodčí přesně posoudil situaci v brankovišti Britů. Obránce v něm zalehl puk, rukou ho shrábnul pod sebe. Sudí, který visel na brance, měl dobrý přehled. Okamžitě foukl do píšťalky a zkřížil ruce nad hlavou. Trestné střílení!

K němu se rozjel Roman Červenka. Češi v tu chvíli vedli pouze 1:0, šlo o důležitý moment. Reprezentační kapitán nic moc nevymýšlel. Zvolil střelu. Puk napálil do tyčky. Cink! Od ní se kotouč odrazil do druhé. Cink! Jako byste hráli pinball. Aby toho nebylo málo, puk se pak od brankáře Bena Bownse odrazil a zůstal přilepený na lajně. Sudí rozpažil.

„Musím říct, že když jsem to pak viděl na kostce, tak mě to rozesmálo. Přes gólmana jsem neviděl. Viděl jsem, že jde puk do tyčky a pak jakoby dovnitř. Myslel jsem, že je to gól, ale bohužel nic. Co se dá dělat,“ vrtěl hlavou Červenka.

Kapitán Roman Červenka děkuje Lukáši Dostálovi po výhře nad Velkou Británií
Kapitán Roman Červenka děkuje Lukáši Dostálovi po výhře nad Velkou Británií

Jistý si ale nebyl. Ještě více ho znejistěla siréna a blikající světlo, které signalizovalo trefu. „Břinklo to, tlačil jsem to do branky, ale neradoval jsem se. V hlavě jsem si říkal, že to tam snad spadlo. Bohužel ale ne. Šlo to do vnitřní tyčky, pak za něj. Že to trefilo i druhou, jsem zjistil až pak z opakovaného záběru. Začalo to blikat, nevěděl jsem, jak to bylo. Pak jsme ale rychle dali gól, takže dobrý.“ Hned devět sekund po zahájení hry se prosadil Jakub Flek a uklidnil tým.

Národní tým nakonec vstup do šampionátu proti trpaslíkovi zvládl, zvítězil 5:1. Šancí měl ale soupeř dost. „Zvládnutý zápas, asi povinnost. Nechtěli jsme nic podcenit. Věděli jsme, že na začátku turnaje mají všichni dost sil a budou nepříjemní. Čekalo se nějakou dobu na gól. Na můj vkus jsme je pustili až do zbytečně mnoha šancí. Stejně bych ale řekl, že jsme ten zápas kontrolovali,“ přidal.

Česko Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

MS v hokeji 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji v Praze a Ostravě

Program a skupiny MS v hokeji 2024 Vstupenky Výsledky MS v hokeji 2023 MS v hokeji žen MS v hokeji U20 MS v hokeji U18

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Spengler Cup * Hokejové dresy reprezentace ČR * Vlajky ČR

Play off
Články odjinud


Články odjinud