Pavel Bárta
27. března 2023 • 05:00

Hvězdy z NHL a MS? Hertlův důvod nejet. Tahouni útoku a výběr gólmanů

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
  • Jaké české hvězdy pojedou na MS?Jaké české hvězdy pojedou na MS?FOTO: Pavel Mazáč/Sport

    Hokejové mistrovství světa začíná až skoro v polovině května, generální manažer reprezentace Martin Havlát ale už teď jedná s případnými posilami z NHL. Kdo téměř určitě pojede, kdo váhá a jaké české hvězdy budou šampionát sledovat z domova? Vybrali jsme jedenáct hvězd, které připadají v úvahu, projděte si šance, že je v Rize uvidíte. 

  • Určitě nepojede: Tomáš Hertl.

    29 let, útočník San Jose Sharks

    Bilance v sezoně: 70 zápasů, 57 bodů (20+37)

    Šance podle Sportu: 5 %

    Loni pomohl Tomáš Hertl k zisku bronzových medailí. Sharks skončí už po základní části, ale tentokrát si podle všeho dá pohov. K tříletému Tobiasovi totiž přibyl do rodiny koncem února další synek Theo. Útočník, který se klubu upsal loni na dalších osm let, prožívá bodově velice dobrou sezonu, z hlediska výsledků však skončí dalším zklamáním. Tým procházející rekonstrukcí se uhnízdil na spodku Západní konference.

    Tomáš Hertl svým 16. gólem v sezoně neodvrátil prohru San Jose s Washingtonem Tomáš Hertl svým 16. gólem v sezoně neodvrátil prohru San Jose s WashingtonemFoto ČTK / AP / Jeff Chiu

  • Spíš nepojede: Radko Gudas

    32 let, obránce Floridy Panthers

    Bilance v sezoně: 63 zápasů, 13 bodů (2+11)

    Šance podle Sportu: 25 %

    Po odchodu MacKenzieho Weegara a zranění Aarona Ekblada se mohl Radko Gudas vymanit se ze škatulky ranaře a předvést, že taky umí hrát hokej. Jako v reprezentaci, kde hrál naposledy před čtyřmi lety, mezitím přišel o olympiádu, což ho hodně mrzelo. Florida se musí rvát o play off, tvrdému bekovi končí smlouva. Myslel, že budoucnost už bude mít vyřešenou, jenže nemá. Navíc v poslední době trochu bojoval se zraněními.

    Radko Gudas v pěstní rozepři s Coltonem Sissonsem Radko Gudas v pěstní rozepři s Coltonem SissonsemFoto Reuters

  • Spíš nepojede: Filip Zadina

    23 let, útočník Detroitu Red Wings

    Bilance v sezoně: 30 zápasů, 7 bodů (3+4)

    Šance podle Sportu: 30 %

    Začátkem listopadu utrpěl Filip Zadina zranění v horní části těla. Doma se staral o štěně a s mentálním koučem nabíral duševní sílu. Po třech měsících se vracel s tím, že chce zase být zase platným hráčem. Místo našel ve třetím útoku Red Wings, chodil na druhou přesilovku. Vytížení žádná sláva, bodově taky ne. Mluvilo se o výměně, z té nebylo nic. V Rize si zahrál už na „bublinovém“ šampionátu před dvěma lety.

    Filip Zadina dokonal obrat Detroitu z 0:2 na 3:2 Filip Zadina dokonal obrat Detroitu z 0:2 na 3:2Foto Reuters

  • Na hraně: Radim Šimek

    30 let , obránce San Jose Sharks

    Bilance v sezoně: 36 zápasů, 2 body (1+1)

    Šance podle Sportu: 45 %

    Na začátku sezony šel Radim Šimek v Praze na čestné buly, pod novým vedením klubu i trenérem nakonec prožil další nejistou sezonu. Chvíli se dařilo, chvíli bojoval o místo, nebo se zranil. Kvůli otřesu mozku a zranění nohy přišel ve druhé polovině ročníku o 30 zápasů. Před rokem se po zámořské šichtě připojil k reprezentaci, na šampionátu získal bronz. Uvidíme, jak letos, výstupní prohlídky jsou taky prevít.

    Radim Šimek na tréninku San Jose v O2 areně Radim Šimek na tréninku San Jose v O2 areněFoto Blesk:TONDA TRAN Tonda Tran

    Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

    Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

    Koupit
Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud