26. února 2014 • 04:50

Růžička se vrací k reprezentaci, asistentem může být Špaček

Autor: zej, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vladimír Růžička znovu jako trenér hokejové reprezentace? Není vyloučené, že už dnes se tato zpráva oficiálně rozletí do světa. A i kdyby ještě ne, tak hokejoví ministři tuto variantu projednají a s největší pravděpodobností schválí na dnešním zasedání výkonného výboru. A po pár dnech ji oznámí. Jiné řešení se podle informací iSport.cz v současnosti ani nenabízí.



Bezvládí po rezignaci Aloise Hadamczika nehrozí. Svazový prezident Tomáš Král už má v hlavě řešení, s nímž dnes chce seznámit dalších deset lidí z výkonného výboru. „Dopředu ale nic říkat nebudu. Považuju za férové, abychom to nejdříve projednali,“ řekl k tomu pouze šéf svazu.

Přesto se zdá být jisté: tím jménem je Vladimír Růžička . Úspěšný trenér, který u reprezentace už dvakrát působil. Nejdříve jako krátkodobý záskok za tragicky zesnulého Ivana Hlinku, potom jako nástupce Aloise Hadamczika . V obou případech dovedl národní tým k titulu mistrů světa (2005 ve Vídni a 2010 v Německu).

Tentokrát by však národní tým převzal na plný úvazek. „Ano, když se domluvíme na mém angažmá u reprezentace, ve Slavii už bych nebyl,“ připustil kouč. Slávističtí bossové předevčírem vzkázali, že pokud o charismatického trenéra bude mít svaz zájem, jsou připraveni jednat. Dnes o tom s nimi bude mluvit i přímo Růžička .

U národního týmu dostane smlouvu do domácího mistrovství světa v Praze v roce 2015. „Dlouhodobější kontrakt bych ani nechtěl. Přijde mi fér si vždycky říct, jestli má cenu pokračovat, nebo ne,“ zdůvodnil to Růžička.

Více informací o změně trenéra hokejové reprezentace najdete v dnešním Sportu!

Dnešní titulní strana deníku Sport.Foto spo

S kým bude Růžička spolupracovat?
Zdá se, že jedním z asistentů by mohl být Ondřej Weissmann, jenž s Růžičkou už u reprezentace působil. Dobře se znají i ze Slavie. Je to sice nenápadný muž, ale jinak odborník, jenž dokáže výborně číst hru a připravit taktiku.

Podle názoru Sportu by druhým asistentem mohl být zástupce bývalé úspěšné hráčské generace. Nabízí se třeba obránce Jaroslav Špaček, který se v nové roli asistenta otrkává v Plzni. A loni byl dokonce u titulu.

„Je pravda, že i o tomto jménu uvažuju. Ale je to všechno předčasné,“ reagoval včera Růžička.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud