František Suchan
25. února 2014 • 18:50

Gólman Pavelec po Soči: Trenér jedná stylem "já nic, já muzikant"

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výkon brankáře ve čtvrtfinále. To byl dosud jediný důvod, který Alois Hadamczik veřejně zmínil při hodnocení brzkého konce v Soči. Ondřej Pavelec podle něj při klíčovém utkání olympijského turnaje měl jeden z nejhorších dnů v životě. „Nelíbí se mi, že trenér dělá blbce z nás hráčů,“ reaguje na to v rozhovoru pro středeční deník Sport gólman Winnipegu.



Nemá problém si přiznat, že proti Američanům chyboval. Že pustil laciné branky. „Klukům jsem samozřejmě nepomohl, dostal jsem dva góly, které jsem měl chytit,“ připouští mistr světa z Kölnu 2010.

Vadí mu ovšem, že od kouče při hodnocení neslyšel jinou příčinu nezdaru.

„Sám vím, jaký jsem odchytal zápas, vím, proč jsem byl po čtvrtém gólu střídaný. Ten zápas se mi nepovedl a vůbec nekličkuju, nebo se nesnažím někomu něco vymluvit. Štve mě ale, že můj výkon byl uvedený jako jediný důvod, proč jsme neudělali v Soči úspěch,“ vysvětluje.

Dvojnásobný olympionik Pavelec v rozhovoru otevřeně popisuje, jak vnímal komunikaci s Hadamczikem při turnaji i před ním, jak nesl své posazení na tribunu pro úvodní duel se Švédy, či přípravu na utkání s Lotyšskem, své premiérové v Soči.

AUDIO: Jak Hadamczik oznámil konec u národního týmu
Video se připravuje ...

„Ptal jsem se, jak budeme hrát oslabení a jak hrají Lotyši přesilovku, protože na to nebyl žádný mítink,“ líčí Pavelec. „Trenér mi odpověděl, že není potřeba nic dodávat, že jsme si toho hodně pověděli před Švédama… Tak si říkám: Kurva, vždyť tohle je jinej zápas, jinej soupeř,“ přiznal.

„A taky že jo, vlezli jsme na led a Lotyši nás v první přesilovce vymíchali do prázdný brány, my tam na sebe koukáme a vypadáme jak debilové. Po první třetině jsme si tedy sami řekli, jak to budeme hrát, kdo má koho hlídat, kluci tam padali do střel a ostatní jejich přesilovky se ubránily,“ popisuje Pavelec.

„A proto mi vadí, že když se udělá neúspěch, trenér dává ruce pryč a ‚já nic, já muzikant.‘“

Velký rozhovor s  Ondřejem Pavelcem  najdete ve středečním deníku Sport

David Backes byl jednou z hlavních postav včerejšího utkání.
David Backes byl jednou z hlavních postav včerejšího utkání.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud