František Suchan
3. května 2014 • 19:45

Jágra zhmoždili... Jeho start proti Finům je nejistý, MS ohrožené není

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako by debakl od Rusů nestačil. K sobotním průšvihům českých hokejistů na Švédských hrách se přidalo i zranění Jaromíra Jágra, ten opustil střídačku po jediném střídání druhé třetiny. Za všechno mohla pravděpodobně srážka s jedním z protihráčů, česká opora schytala bolestivého koňara a proti Finům zřejmě nenastoupí.



Sotva začala druhá třetina, pod výstroj Jaromíra Jágra zapluly ruce fyzioterapeuta Michala Truce. Bolesti neustupovala, hlavní postava českého týmu tak zmizela v kabině a v nepovedeném zápase se sbornou už se na ledě neukázala.

„V průběhu hry došlo ke svalovému zhmoždění, Jaromíra bolí v horní části stehna. Nejdřív jsem si myslel, že je to svalová křeč, ale ukázalo se, že to je zhmoždění následkem kontaktu s protihráčem,“ přiblížil po utkání Truc. Jágr mezitím odjel na hotel, kde se o něj lékaři mužstva ještě večer budou starat.

Jaromír Jágr v souboji s Alexandrem Ovečkinem
Jaromír Jágr v souboji s Alexandrem Ovečkinem

„Museli jsme to uvolnit, dostal fyzikální terapii, ultrazvuk a protizánětlivou a protiotokovou terapii,“ vylíčil Truc, co Jágr podstoupil už na stadionu. „V neděli ho to asi bude ještě bolet, ale v průběhu několika dnů bude dobrý. Proti Finsku pravděpodobně hrát nebude, ale rozhodneme se před utkáním, jak na tom bude.“

Že by číslo 68 kvůli těmto potížím přišlo o mistrovství světa? To by nemělo hrozit. „Myslím si, že to bude dobré,“ věřil kouč Vladimír Růžička.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud