3. května 2014 • 21:04

Růžička po výprasku: Někdo se MS hodně přiblížil, někomu se vzdálilo

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejvyšší porážku během svého působení u hokejové reprezentace musel strávit trenér Vladimír Růžička. První setkání s Ruskem od vítězného finále mistrovství světa v Německu v roce 2010 pro něj znamenalo debakl 0:6. Po něm už ví, že světový šampionát se některým hráčům vzdálil.



"Připadalo mi to, jako když někteří nevěří, že hrajeme proti Rusku. Vycvičili nás, bouchali puky o mantinely a měli rychlé protiútoky. Oni byli strašně silní, přehrávali nás vlastně ve všem. Dali nám rychle góly, my jsme pořád chtěli do nich bušit, protože byl výsledek takový," řekl novinářům Růžička.

Podle něj musí porážka jeho svěřence před nedělním utkáním s Finskem namotivovat k úplně jinému výkonu. "Hráli jsme špatně, soupeř nás jasně přehrál, musíme se poučit. V neděli máme další těžké utkání a pokud budeme hrát jako dneska, tak nám znova nasypou. Jen hrát do útoku nejde," zlobil se Růžička.

"Nedovedu si vysvětlit, proč jsme nehráli střední pásmo. Vůbec jsme se k tomu nedostali a Rusové to hráli velice dobře. My jsme z ničeho nic začali napadat, oni si to ťukli do hokejky a jezdili nám sami. Ujížděli nám a nebyl tam ani obránce, byl tam poslední útočník, to je špatné. Doufám, že nás ten dnešní zapas probere," uvedl kouč, který má na kontě dva tituly mistra světa z let 2005 a 2010.

Český tým dnes inkasoval tři branky v oslabení, už ve čtvrtek dali i Švédové oba své góly v přesilovce. "Obdrželi jsem osm gólů a pět z nich v oslabení, takže je hrajeme špatně. Necháváme volné hráče před bránou. Dneska to tak bylo, byli dvakrát sami," zmínil chyby u prvních dvou inkasovaných branek.

Jaromír Jágr v souboji s Alexandrem Ovečkinem
Jaromír Jágr v souboji s Alexandrem Ovečkinem

O střídání brankáře Jakuba Kováře neuvažoval. "Řekl jsem mu, ať si to řídí, jak on chce, Až bude chtít, tak ať vyjede. Bylo důležité, aby zápas před mistrovstvím světa odchytal. Potom nás držel. Ukázal, že je vynikající brankář. Strašně moc toho pochytal, mohli jsme prohrát ještě víc," řekl Růžička.

Zápas byl pro některé hráče důležitý i z hlediska nedělní nominace na mistrovství světa v Minsku. Podle Růžičky u některých hráčů byly znát chyby možná i z přemíry snahy. "Třeba kluci zakopli, padali. Strašně bojovali, ale je to trošku o chytrosti. Rusové hráli hrozně chytře, jsou silní na kotouči. Jednoznačně nás přehrávali a docela nás vycvičili," podotkl Růžička.

Podle něj trenérům zápas před nominací hodně ukázal. "Někteří hráči se hodně přiblížili a některým se to vzdálilo. Bohužel, tak to je," uvedl kouč.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud